ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ - Greek Travel Pages

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Πόλη, ΚΡΗΤΗ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/HeraklioTown

Παρουσίαση

  Το μεγαλύτερο αστικό συγκρότημα της Κρήτης που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Κρήτης αλλά και το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του νησιού ήταν κατά την Μινωική αρχαιότητα λιμάνι της Κνωσσού.
  Από τότε μέχρι σήμερα γνώρισε πολλούς και διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς. Γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας αλλά και παρακμής, δεδομένου ότι συγκέντρωνε κατά καιρούς ό,τι καλό και ό,τι κακό έφεραν μαζί τους οι διάφοροι κατακτητές του.
  Σήμερα μέσα σε ένα πολύμορφο δομημένο περιβάλλον (με μια περίεργη συνύπαρξη του όμορφου με το άσχημο, του παλιού με το καινούργιο), η πόλη ζει σε ρυθμούς σύγχρονους και προφέρει έντονες συγκινήσεις στον επισκέπτη της. Στην περιτριγυρισμένη από τα βενετσιάνικα τείχη παλιά πόλη μέσα σε ένα φαινομενικό χάος, η ιστορία είναι συνέχει παρούσα. Αρχιτεκτονικές μνήμες διαφορετικών πολιτισμών κάνουν το Ηράκλειο μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη παρά το φαινομενικό χάος που επικρατεί.
  Αλλά και το παρόν προσφέρεται για απλές καθημερινές απολαύσεις στους χώρους όπου εκφράζεται ο σύγχρονος πολιτισμός του νησιού. Στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, στην αγορά και στο βενετσιάνικο λιμάνι, στα μουσεία και τις εκκλησίες του, στα καταστήματα και τις ταβέρνες του θα ανακαλύψει ο επισκέπτης ότι το Ηράκλειο είναι μια ζωντανή πόλη που έχει πολλά να δώσει. Η έντονη νυκτερινή ζωή της πόλης συνδυάζεται με υψηλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια όλου του χρόνου που κορυφώνονται το καλοκαίρι με το διεθνούς φήμης "Ηράκλειο - Καλοκαίρι", όπου παρουσιάζονται επιλεγμένες δημιουργίες της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Μια πόλη που δέχεται το παρελθόν αλλά αναζητεί το καινούργιο. Μια πόλη που προσφέρει για όσους αναζητήσουν την ανάμεικτη εικόνα κρυμμένης μαγείας, ζωής και ζωντάνιας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ηρακλείου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 24 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Δείτε τις όλες.

Βρείτε στην περιοχή ΗΡΑΚΛΕΙΟ

pin
23
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
45
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Εδρα δήμου, Πρωτεύουσα νομού, Πρωτεύουσα επαρχίας, Πρωτεύουσα νησιού, Εδρα περιφέρειας, Δημοτικό Διαμέρισμα, Εδρα Ιεράς Αρχιεπισκοπής
Ταχ. Κωδικός -
Τηλ. +30 2810
Υψόμετρο 34 μέτρα
Γ. Μήκος 25o 08' 43.47" E
Γ. Πλάτος 35o 20' 30.76" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 115124
1981 102398
Αποστάσεις:
15 Χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά (ΝΔ) ΒΛΑΧΙΑΝΑ Οικισμός, ΠΑΛΙΑΝΗ , ΕΛΛΑΔΑ
Είναι πρωτεύουσα της:
Ευρίσκεται στον ίδιο χώρο με:
ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αρχαία πόλη, ΚΡΗΤΗ , ΕΛΛΑΔΑ
Αποστάσεις:
4,8 Χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά (ΝΑ) ΗΡΑΚΛΕΙΟ Αεροδρόμιο, ΚΡΗΤΗ , ΕΛΛΑΔΑ
138 Χιλιόμετρα Δυτικά (Δ) ΧΑΝΙΑ Πόλη, ΚΡΗΤΗ , ΕΛΛΑΔΑ
174 Ναυτικά μίλια Βορειοδυτικά (ΒΔ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πόλη, ΑΤΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
164 Ναυτικά μίλια Βορειοανατολικά (ΒΑ) ΡΟΔΟΣ Πόλη, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ
Αρχαίοι τόποι στα όρια του Δημ. Διαμερίσματος:
ΚΝΩΣΟΣ Μινωικός οικισμός, ΚΡΗΤΗ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις