ΛΕΡΟΣ (Λιμάνι) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ - Greek Travel Pages

ΛΕΡΟΣ, Λιμάνι, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Lakki

Παρουσίαση

  Τέσσερα μόλις χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τον Πλάτανο βρίσκεται το Λακκί, το κύριο λιμάνι της Λέρου, κλειστό και ασφαλές, που είναι και το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, με σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις και με μονάδα εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής.
  Το Λακκί έχει ένα χρώμα εντελώς ξεχωριστό από το υπόλοιπο νησί, αλλά ασυνήθιστο και εξαιρετικά εντυπωσιακό. Με τα επιβλητικά του κτίρια, παρατεταγμένα στην παραλία και χτισμένα με μια ιδιόμορφη αρχιτεκτονική, μοναδική στο είδος της. Με φαρδείς δρόμους, δενδροστοιχίες και πάρκα, όλα σχεδιασμένα και υλοποιημένα από τους Ιταλούς στο Μεσοπόλεμο. Οι Λέριοι διατήρησαν τα ιστορικά αυτά κτίρια, που σήμερα θεωρούνται ως μοναδικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των αρχών του 20ού αιώνα σε όλη την Ευρώπη και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του νησιού. Λίγο πιο έξω, στο δρόμο για τη Γούρνα, βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Στέκεται εκεί από το 1000μ.Χ και είναι μια από τις πιο αξιόλογες βυζαντινές εκκλησίες, με υπέροχα ψηφιδωτά του ΙΑ' αιώνα.
  Το Λακκί είναι σήμερα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικά με μια σύγχρονη αγορά, ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Έχει αξιόλογες ήσυχες παραλίες όπως είναι το Κουλούκι και οι Μερικιές. Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Λέρου.

Βρείτε στην περιοχή ΛΕΡΟΣ

pin
4
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
11
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Φυσικό λιμάνι, Κωμόπολη, Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Μαρίνα, Ορμος, Γαλάζια σημαία 2014, Γαλάζια σημαία 2016, Γαλάζια σημαία 2017, Γαλάζια σημαία 2018, Γαλάζια σημαία 2019
Ταχ. Κωδικός 85401
Ταχ. Κωδικός 85401
Τηλ. +30 22470
Υψόμετρο 70 μέτρα
Γ. Μήκος 26o 50' 53.99" E
Γ. Πλάτος 37o 07' 40.35" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 2366
Ευρίσκεται στα:
Νοτιοδυτικά (ΝΔ) παράλια του νησιού: ΛΕΡΟΣ Νησί, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ
Αποστάσεις:
171 Ναυτικά μίλια Βορειοδυτικά (ΒΔ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πόλη, ΑΤΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
4,5 Χιλιόμετρα Βόρειοβορειοανατολικά (ΒΒΑ) ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Κωμόπολη, ΛΕΡΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις