Αρχαιολογικοί χώροι ΚΙΣΣΑΜΟΣ (Πόλη) ΧΑΝΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικοί χώροι  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΙΣΣΑΜΟΣ Πόλη ΧΑΝΙΑ" .


Αρχαιολογικοί χώροι (4)

Αρχαία λιμάνια

Αρχαιολογικός χώρος Φαλάσαρνας

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ (Αρχαία πόλη) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28210 44418
Φαξ: +30 28210 44418

Αρχαίες ακροπόλεις

Ακρόπολη

ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ (Αρχαία πόλη) ΧΑΝΙΑ
  Η Πολυρρήνια είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχαία πόλη με ερείπια από τον έκτο αιώνα π.Χ., τους Ελληνιστικούς, τους Ρωμαϊκούς και τους Βενετικούς Χρόνους. Υπήρξε μια δυνατή πόλη χτισμένη στις φυσικές οχυρώσεις των βράχων στην κορυφή του βουνού. Ένα από τα λιμάνια της ήταν τη Φαλάσαρνα και το άλλο το Καστέλι Κισσάμου. Τα ερείπια που είναι ορατά σήμερα ανήκουν κυρίως στη Δεύτερη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή Περίοδο. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μνημείο βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για το έκθεμα του κρανίου ενός αθλητή που φορά ένα χρυσό στέμμα και στο στόμα του έχει ένα νόμισμα της Πολυρρήνιας. Βρέθηκε σε νεκροταφείο του 1ου αιώνα μ.Χ. κοντά στον ´Αγιο Νικόλαο. Καθώς ανεβαίνετε από τους πρόποδες του λόφου θα συναντήσετε σπηλιές που είναι σκαμμένες μέσα στο βράχο, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως τάφοι κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Αρχαίες πόλεις

Αρχαιολογικός χώρος Πολυρρήνιας

Τηλέφωνο: +30 28210 44418
Φαξ: +30 28210 44418

Αρχαία Πόλη Φαλάσαρνας

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ (Αρχαία πόλη) ΧΑΝΙΑ
  Η αρχαία πόλη έχει ανασκαφεί και οι ανασκαφές έφεραν στο φως αρκετά τείχη και κτίρια. Η γεωγραφική μετατόπιση της Κρήτης στο σημείο αυτό (υπερύψωση) έχει μετατρέψει το αρχαίο λιμάνι σε χερσαίο έδαφος. Η Φαλάσαρνα ήταν μια σημαντική εμπορική και ναυτική δύναμη κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών χρόνων, ενώ αποτελούσε το λιμάνι της Πολυρρήνιας. Ένας ενδιαφέρων θρόνος σκαλισμένος σε βράχους υπάρχει στο πέρασμα στην είσοδο της αρχαίας πόλης. Η ακρόπολη της πόλης βρισκόταν πάνω στη χερσόνησο, στο μπροστινό μέρος στην κορυφή του λόφου. Τα δυνατά τείχη που έζωναν το λόφο είναι ακόμη ορατά. Το λιμάνι βρισκόταν κάτω από τα προστατευτικά τείχη στη νότια πλευρά της χερσονήσου. Δε βρίσκεται καμιά πινακίδα εδώ. Δύο πύργοι υπάρχουν ένας στα βόρεια και ένας στα νότια του λιμανιού που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Ένα δεύτερο κανάλι οδηγεί στην έξοδο του λιμανιού κι εκτείνεται 100 μέτρα στη βόρεια πλευρά της ακρόπολης, από το λιμάνι προς την παραλία. Πιθανολογείται ότι ήταν κάποτε και πειρατικό φρούριο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις