Αξιοθέατα ΠΑΡΘΕΝΙ (Χωριό) ΚΟΡΥΘΙΟ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΠΑΡΘΕΝΙ Χωριό ΚΟΡΥΘΙΟ".


Αξιοθέατα (1)

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Κάστρο Μουχλίου

  Πολύ κοντά στο Παρθένι, αριστερά από το δρόμο Αργους-Τρίπολη και μετά τον Αχλαδόκαμπο, είναι το ύψωμα Μουχλί, ένα παρακλάδι του βουνού Παρθενίου. Κατά τη βυζαντινή περίοδο υπήρχε εκεί βυζαντινό φρούριο και μεσαιωνική πόλη στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά του βουνού. Το φρούριο υπήρξε σύγχρονο με αυτό του Γουλά στη Νεστάνη. Η πόλη καταστράφηκε και κυριεύτηκε από το Μωάμεθ Β' περί το 1460. Στη συνέχεια επανιδρύθηκε από τους κατοίκους της παλαιάς πόλης Μούχλης με το όνομα Καινούργια Μούχλη, η οποία προοδευτικά ερημώθηκε και αντικαταστάθηκε από τα χωριά Αγιωργίτικα και Στενό, που βρίσκονται μετά απ' αυτή προς την κατεύθυνση της Τρίπολης. Από το κάστρο και την πόλη δεν σώξονται παρά λιγοστά ίχνη. Το πιο αξιόλογο σωζόμενο μνημείο είναι τα ερείπια της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστής ως Παναγίας του Μουχλίου (Μουχλιώτισσα). Πιθανότερη χρονολογία ανέγερσής της είναι το 1281μ.X.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις