Αξιοθέατα ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ (Δήμος) ΗΡΑΚΛΕΙΟ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ Δήμος ΗΡΑΚΛΕΙΟ" .


Αξιοθέατα (2)

Θρησκευτικά μνημεία

Βυζαντινός ναός Αγίου Ιωάννη

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Οικισμός) ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
  Στην Επισκοπή υπάρχουν εντυπωσιακά ερείπια της επισκοπής του Μυλοποτάμου. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη έχει σταυροειδή αρχιτεκτονική με συμπληρωματικά δωμάτια, ώστε το τελικό εξωτερικό σχήμα της να είναι παραλληλόγραμμο. Έχει πέντε δωμάτια, ένα στο κέντρο κι ένα σε κάθε γωνιά. Δεν έχει κολόνες για να τη στηρίζουν, όμως οι καμάρες φτάνουν ευθεία κάτω ως το πάτωμα. Στο εξωτερικό υπάρχουν καμάρες όμορφα διακοσμημένες με πλίνθους. Στο πάνω μέρος της εκκλησίας υπάρχουν δύο μαρμάρινες, μικρές κολόνες με κιονόκρανα, που διαμορφώνουν ένα παράθυρο με τρία ανοίγματα. Η εκκλησία έχει και τμήματα με τοιχογραφίες. Το 1568 η εκκλησία ανακαινίστηκε από το Βενετό επίσκοπο Sorreto και στη μία από τις δύο πλαϊνές πόρτες βρίσκεται το οικόσημο του με χρονολογία.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Βυζαντινός ναός του Σωτήρα Χριστού

  Στη Μικρή Επισκοπή βρισκόταν η επισκοπή της Αρκαδίας. Τα ερείπια της επισκοπικής εκκλησίας του Σωτήρα Χριστού βρίσκονται στο κέντρο του χωριού. Η εκκλησία έχει σταυροειδή αρχιτεκτονική με ένα θόλο στη μέση. Οι πανέμορφες κολόνες με τα κιονόκρανα βρίσκονται ακόμα στη θέση τους μέσα στην εκκλησία όπως και οι καμάρες. Υπάρχει κι ένας νάρθηκας, ο οποίος έχει ένα θόλο φτιαγμένο από τούβλα. Η εκκλησία είχε και τοιχογραφίες που όμως σήμερα δεν είναι ορατές. Στο πλάι υπάρχει κι ένα νεότερο κλίτος.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις