Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ΑΝΗΛΙΟ (Χωριό) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΑΝΗΛΙΟ Χωριό ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ανηλίου

Τηλέφωνο: +30 24260 31328
Φαξ: +30 24260 31328
Το χωριό Ανήλιο, είσοδος στην περιοχή του Δήμου Μουρεσίου για τον επισκέπτη που ακολουθεί τον ορεινό δρόμο μέσω Χανίων, κρυμμένο πίσω απ' τη ράχη, ονομάστηκε έτσι πιθανότατα "επειδή τον χειμώνα σχεδόν δεν το χτυπά ο ήλιος".
  Ο επισκέπτης εδώ θα πρέπει να επισκεφτεί, τη μικρή γραφική πλατεία, στην οποία βρίσκεται ο ναός του Αγίου Αθανασίου σπουδαίο εκκλησιαστικό μνημείο, μ' ένα από τα καλύτερα μπαρόκ ξυλόγλυπτα τέμπλα του Πηλίου. Στην περιοχή άκμασαν επίσης κάμποσα ονομαστά μοναστήρια όπως η Παναγία των Εισοδίων, ο ?γιος Χαράλαμπος, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και η Αγία Τριάδα.
  Κατά την επικρατούσα τοπική παράδοση, στα χαμηλώματα του χωριού υπήρχε η αρχαία πόλη Αχίλλειο, ιδρυμένη από τον ίδιο τον ομηρικό Αχιλλέα. Ο Κένταυρος Χείρωνας, είχε το κονάκι του στη σπηλιά που υπάρχει στην αμμουδιά του Μπάνικα! ?λλη πανέμορφη παραλία με διάφανα κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση που φτάνει ως την άκρη της αμμουδιάς είναι αυτή της Πλάκας.
  Αξιοσημείωτη είναι κι εδώ, εκτός των τουριστικών υπηρεσιών και η παρέμβαση του τοπικού γυναικείου τμήματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, που προβάλλει τον τόπο μέσα από τα παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά και ποτά του.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις