Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιόκαστρου

Τηλέφωνο: +30 23710 92360
Φαξ: +30 23710 92360
  Βρίσκεται Βόρεια του Πολυγύρου στον ορεινό όγκο του Χολομώντα. Η απόσταση από τον Πολύγυρο είναι δέκα χιλιόμετρα.
  Ο πληθυσμός του Παλαιοκάστρου ανέρχεται στους διακόσιους είκοσι οκτώ (228) κατοίκους, βάση της απογραφής του 1991. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, και τη παραγωγή ξυλείας, με αποτέλεσμα τα προϊόντα του τόπου αυτού να είναι τα σιτηρά και η ξυλεία. Επίσης υπάρχουν κάτοικοι που είναι εργάτες στα μεταλλεία της Γερακινής, καθώς και στα λατομεία της περιοχής.
  Τα αξιοθέατα του τόπου αυτού είναι, η περιηγητική διαδρομή Παλαιοκάστρου - Αγ. Παρασκευής, όπως και αξιοσημείωτο σημείο για τον επισκέπτη είναι και ο παλιός παραδοσιακός οικισμός του χωριού. Οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Την ημέρα των Θεοφανίων αναβιώνεται από τους κατοίκους του χωριού το παραδοσιακό έθιμο των «Φωταράδων».
  Επίσης γιορτάζονται τα τοπικά πανηγύρια της περιοχής, ένα απ' αυτά είναι το πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής στο εξωκλήσι της «Βατόνιας» όπου γίνεται πανηγυρικός εσπερινός.
  Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη τόσο των κατοίκων του χωριού, όσο και κόσμος των υπολοίπων δημοτικών διαμερισμάτων.
  Στο Παλαιόκαστρο μπορείτε να επισκεφθείτε την ταβέρνα του χωριού με φαγητά της ώρας. Η διαμονή είναι μη πραγματοποιήσιμη διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια ή τουριστικά καταλύματα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις