Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ (Αρχαιολογικός χώρος) ΒΟΙΩΤΙΑ - GTP + Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους για το τοπωνύμιο: "ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ Αρχαιολογικός χώρος ΒΟΙΩΤΙΑ".


Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους (9)

Αρχαία ιερά

Ιερό Διονύσου

Ο Παυσανίας το αναφέρει μόνο ονομαστικά, χωρίς να μας δίνει περισσότερες πληροφορίες (Παυσ. 9,38,1).

Ιερό των Χαρίτων

Το πιο αρχαίο Ιερό στον Ορχομενό. Εκεί υπήρχαν λίθοι που έλεγαν πως είχαν πέσει από τον ουρανό και λίθινα αγάλματα των Χαρίτων (Παυσ. 9,38,1).

Sanctuary of Menippe & Metioche

...They were changed into comets by Pluto and Persephone, and had a sanctuary near Orchomenus (Ovid, Met.xiii. 685). [p. 1031]

Αρχαίοι τάφοι

Τάφος του Μινύα

(Παυσ. 9,38,3).

Τάφος Ησίοδου

Η παράδοση έλεγε ότι τα κόκκαλα του Ησίοδου τα έφεραν στον Ορχομενό από τη Ναυπακτία μετά από χρησμό, για να σωθούν από επιδημική αρρώστια. Ο χρησμός έλεγε ότι τη θέση όπου βρίσκονταν τα κόκκαλα θα την υποδείκνυε μια κουρούνα (Παυσ. 9,38,3-4).

Αρχαίοι ναοί

Ναός Ηρακλή

Βρισκόταν σε απόσταση εφτά σταδίων από τον Ορχομενό. Στο ναό αυτό υπήρχε και λατρευτικό άγαλμα του Ηρακλή (Παυσ. 9,38,6).

Αρχαία αγάλματα

Ομοίωμα κακοποιού πνεύματος

Οταν ένα κακό πνεύμα είχε καθήσει πάνω σε βράχο του Ορχομενού και λυμαινόταν την περιοχή, το μαντείο έδωσε χρησμό στους Ορχομενίους να κάνουν τα εξής: να βρουν ό,τι λείψανο του Ακταίωνα υπήρχε και να το θάψουν, και να φτιάξουν ένα μπρούτζινο ομοίωμα του πνεύματος για να το δέσουν στο βράχο, ώστε να μη μπορεί να φύγει. Οι Ορχομένιοι έφτιαξαν το άγαλμα, το έδεσαν στο βράχο και έκαναν και ετήσιους εναγισμούς για τον Ακταίωνα (Παυσ. 9,38,5).

Bronze statue of Dionysos

Dionysos at Orchomenos, later RE-dedicated on Mt. Helikon by Sulla.

Αρχαία μαντεία

Oracle of Tiresias at Orchomenus

(Pint. de Orac. Defect. 44.)

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις