Χρήσιμες πληροφορίες ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Χρήσιμες πληροφορίες για το τοπωνύμιο: "ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ Κωμόπολη ΧΑΝΙΑ".


Χρήσιμες πληροφορίες (4)

Λιμενική Αρχή

Λιμενικός Σταθμός Παλαιοχώρα

Τηλέφωνο: +30 28230 41214
Φαξ: +30 28230 41214

Αστυνομία

Πληροφορίες λιμένος

Αγκυροβόλιο Παλαιοχώρας

Θέση: 35*13'.3 23*40.3 (φάρος στο Νησί του Σκιστού) (28230) 41214 VHF Ch12
Η Παλαιόχωρα είναι ένα χωριό στη νοτιοδυτική ακτή της Κρήτης. Το λιμάνι βρίσκεται κάτω από τα ερείπια ενός Βενετικού κάστρου στο τέλος της χερσονήσου. Ένα μικρό νησί βρίσκεται νοτιοδυτικά της εισόδου του λιμανιού. Και στις δύο πλευρές της χερσονήσου υπάρχει μια παραλία γεμάτη ξενοδοχεία και τα σπίτια της πόλης. Ένα ψαρολίμανο βρίσκεται μέσα σε ένα μεγαλύτερο λιμάνι.

Διευκολύνσεις: Νερό υπάρχει στην προκυμαία. Η πόλη της Παλαιόχωρας έχει καλά καταστήματα τροφοδοσίας, ενώ μπορεί να γίνουν μικροεπισκευές και ανεφοδιασμός σε καύσιμα. Η πόλη διαθέτει γραφείο του Ο.Τ.Ε., ταχυδρομείο και τράπεζες. Υπάρχουν γιατροί, οδοντίατροι, και φαρμακεία στην Παλαιόχωρα. Το ψαρολίμανο έχει ένα αγκυροβόλιο για μικρά πλοία. Το λιμάνι απέχει 1 χιλ. από την πόλη.

Γενικά Σχόλια: Η αγκυροβόληση στο λιμάνι κατά μήκος της προβλήτας παρέχει προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να γίνει μέσα στους κόλπους στα αριστερά και στα δεξιά της χερσονήσου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ένας φάρος βρίσκεται στο μικρό νησί μπροστά από το λιμάνι. Αυτή η περιοχή της Κρήτης υπόκειται σε ξαφνικούς και άγριους ανέμους. Το λιμάνι έχει σημαδούρες που σημαδεύουν ένα στενό κανάλι. Και στις δύο πλευρές της εισόδου του λιμανιού υπάρχουν βράχοι κάτω από το νερό. Συνιστάται να μην περάσετε ανάμεσα από το νησί και την ξηρά, γιατί είναι ρηχά. Σε περίπτωση ισχυρών νότιων ανέμων είναι δύσκολο να μπείτε ή να αναχωρήσετε από το λιμάνι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Λιμένας Παλαιοχώρας

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις