Πληροφορίες για τον τόπο ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νομός) ΚΡΗΤΗ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Νομός ΚΡΗΤΗ".


Πληροφορίες για τον τόπο (5)

Σελίδες Υπουργείου Πολιτισμού

Νομός Ηρακλείου

Στις ακόλουθες ιστοσελίδες θα βρείτε έναν interactive χάρτη με όλα τα μνημεία και μουσεία του νομού, με σχετικές πληροφορίες και φωτογραφίες.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Νομός Ηρακλείου

Πεδιάδα Μεσαράς

  Η μεγαλύτερη πεδιάδα στην Κρήτη είναι η πεδιάδα της Μεσαράς, που έχει 50 χιλιόμετρα μήκος και 7 πλάτος. Βρίσκεται στη νότια μεριά της Κρήτης, στο Νομό Ηρακλείου. Αυτή η νότια θέση του, σε συνδυσμό με το έφορο έδαφος, κάνει δυνατή την ανάπτυξη καλλιεργειών που δεν ευδοκιμούν σε άλλα μέρη.

Χάρτες

Αξιόλογες επιλογές

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

  Η Κρήτη σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Οι σύγχρονες άριστα οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες της παρέχουν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες οι υποδομές του νομού Ηρακλείου στον Συνεδριακό Τουρισμό θεωρούνται ικανοποιητικές. Το απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία των ανάλογων υποδομών σε τομείς όπως ο θαλάσσιες και αθλητικός τουρισμός, ο ιπποτουρισμός, η πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση μέσα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον των βουνών της περιοχής. Ο ανεμοπτερισμός, το parapende και η ιστιοπλοϊα με τη διοργάνωση διεθνούς επιπέδου δραστηριοτήτων, όπως το Minoan Cup γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στο Ηράκλειο. Ο ιατρικός τουρισμός και η θαλασσοθεραπεία προστίθενται τελευταία στις σημαντικές υποδομές του νομού. Η Μινώα Κέλευθος (ένας αγώνας διάσχισης της ορεινής Κρήτης από το Δυτικό άκρο στο Ανατολικό), ο Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης, ο Μαραθώνιος "Βαρδινογιάννειος" είναι ορισμένα από τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στο Νομό Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια με διεθνείς συμμετοχές και εμβέλεια.
  Ελεύθερες καταδύσεις σε εκπληκτικής ομορφιάς βυθούς του νομού προσφέρονται από πολυάριθμα club-sub και ξενοδοχεία. Οι εξορμήσεις με mountain bikes σας φέρνουν σε επαφή μέσα από επιλεγμένες διαδρομές με τοπία και ανθρώπους που συνθέτουν μέχρι και σήμερα το αιώνιο πρόσωπο της Κρήτης.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ηρακλείου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις