Πληροφορίες για τον τόπο ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ Χωριό ΧΑΝΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Κολυμπάρι

  Το Κολυμπάρι είναι ένα όμορφο χωριό σε απόσταση 24 χιλιόμετρα από τα Χανιά, στο δρόμο Χανίων-Καστελίου, στο μυχό του κόλπου των Χανίων, εκεί που ξεκινά η χερσόνησος Σπάθα. Είναι ένα μικρό μέρος που μπορεί να αποτελέσει τη βάση σας για εκδρομές στην εύφορη γύρω περιοχή, στο εξαιρετικά ενδιαφέρον τοπίο, στις παραλίες, στις πολλές και σημαντικές εκκλησίες και μονές του τόπου και στον αρχαιολογικό χώρο της Δίκτυνας. Ο καινούργιος εθνικός δρόμος από το Κολυμπάρι στο Καστέλι επιτρέπει μια γρήγορη επίσκεψη στο διπλανό κόλπο, τον κόλπο Κισάμου και στο Καστέλι. Ίχνη μινωικού πολιτισμού έχουν βρεθεί σε αρκετά μέρη κοντά στο Κολυμπάρι, αλλά δεν έχουν ακόμα γίνει σημαντικές ανασκαφές. Οι Τούρκοι το 1645 ξεκίνησαν από εδώ την κυριαρχία του νησιού και στην συνέχεια επεκτάθηκαν σε όλη την Κρήτη. Ο ελληνικός στρατός ήρθε εδώ το 1897 για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα κι αυτό το γεγονός πυροδότησε τον πόλεμο του 1897 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το Κολυμπάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για περιηγήσεις στην Δίκτυνα (με σκάφος Κολυμπάρι - Ελαφονήσι - Δίκτυνα), στην Μονή Αγίου Ιωάννη Γωνιάς (Κολυμπάρι - Ροδωπού - Άγιος Ιωάννης Γωνιάς) και στα Νοπήγια.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


There are traces of Minoan settlements found in several places near Kolybari, but no systematic Excavation has been done yet.
The Turks first landed on Crete here, in 1645, and started occupation of the island. The Greek Army landed here in 1897 to achieve Crete's union with Greece, and this was the reason for the start of the war in 1897 between Greece and Turkey.
Kolybari also has a large number of important churches and monasteries.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις