Πληροφορίες για τον τόπο ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ (Κωμόπολη) ΦΑΡΙΔΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ Κωμόπολη ΦΑΡΙΔΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (6)

Harpers Dictionary of Classical Antiquities

Taygetus

ΤΑΫΓΕΤΟΣ (Βουνό) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
(Taugetos) or Taygetum (Taugeton) or Taygeta (ta Taugeta). A lofty range of mountains, of a wild and savage character, separating Laconia and Messenia, and extending from the frontiers of Arcadia down to the Promontorium Taenarum.

Perseus Project

Κόμβοι μη κερδοσκοπικοί

Αναπτυξιακή Εταιρεία "Πάρνωνα Ταΰγετου Α.Ε"

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Ορος Ταϋγετος

Βρίσκεται ανατολικά του νομού και αποτελεί φυσικό όριο της Μεσσηνίας με τη Λακωνία και την Αρκαδία. Εκτείνεται σε μήκος 110 χλμ. από τη Μεγαλόπολη ως το ακρωτήριο Ταίναρο και είναι το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου με σημαντικότερες κορυφές τον Προφήτη Ηλία (2407μ), την Νεραϊδοβούνα (2025μ) και την Ξεροβούνα (1852μ). Έχει πλούσια βλάστηση σε αρωματικά φυτά ρίγανης, μέντας και τσαγιού, ενώ στον κεντρικό Ταΰγετο (Αλαγονία) και τη Βασιλική (Μάνη) υπάρχουν δάση μαύρης Πεύκης και ελάτης σε τέτοια ποικιλία, ώστε να συνθέτουν μια δομή βλάστησης με διαχρονικό ενδιαφέρον.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Σελίδες μη-κερδοσκοπικών οργανισμών

ΑΡΝΑ (Χωριό) ΦΑΡΙΔΑ

Σελίδες του Ορειβατείν

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις