Προσκυνήματα ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (Χωριό) ΓΟΡΤΥΣ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ Χωριό ΓΟΡΤΥΣ".


Προσκυνήματα (5)

Εκκλησίες

Ναός Αγίου Νικολάου Καρίταινας

Κατά τη Βυζαντινή εποχή χτίστηκε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, Βυζαντινού ρυθμού. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του κάστρου, στον πίσω μαχαλά. Καλλιτεχνική η έξω όψη με ακρίβεια και συμμετρία οι τρούλοι. Σε καταλαμβάνει δέος όταν μπεις στο εσωτερικό του Ναού. Ο Φώτης Κόντογλου γράφει για το εσωτερικό του Ναού: "Μέσα στον κουμπέ ξεχωρίζει φωλιασμένος ο Παντοκράτορας, έχοντας γύρω του τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ μαζί με τα τάγματα των Αγγέλων κι Αρχαγγέλων με φλάμπουρα στα χέρια κι ολοτρόγυρα γραμμένα γράμματα, με τούτα τα λόγια: "Ίδετε, ίδετε, ότι εγώ ειμί και ουκ εστί Θεός πλην εμού. Εγώ εποίησα γην και άνθρωπον επ' αυτής. Εγώ τη χειρί μου εστερέωσα τον ουρανόν". Ούλοι οι τοίχοι, από πάνου ως κάτου είναι ιστορημένοι με ζωγραφική. Κάθουμαι και συλλογίζουμαι. Τι χέρια τα δουλέψανε με τόση πίστη που να φέρνουνε τέτοιο σέβας στον άνθρωπο!".

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Ναός Ζωοδόχου Πηγής

Ο ναός είναι βασιλικού ρυθμού του 17ου αιώνα με καμπαναριό με φράγκικα στοιχεία. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καρύταινας.

Αγιος Αθανάσιος

Στην είσοδο της πόλεως, κτισμένη με πελεκητά αγκωνάρια

Καθεδρικοί ναοί

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Είναι ο μητροπολιτικός ναός της Καρύταινας, κτίστηκε το έτος 1878. Στον ναό υπάρχει Ευαγγέλιο, δωρεά του Θ. Κολοκοτρώνη

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις