Εορτές & πανηγύρια ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ (Σύμπλεγμα νήσων) ΜΑΓΝΗΣΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 17 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Σύμπλεγμα νήσων ΜΑΓΝΗΣΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (17)

Αποκριάτικες

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Γιορτή Δαμάσκηνου

ΣΚΟΠΕΛΟΣ (Κωμόπολη) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Τέλη Αυγούστου.

Ιερά προσκυνήματα

Περιφορά του επιταφίου προς τιμή της Θεοτόκου.

ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ (Μοναστήρι) ΣΚΙΑΘΟΣ
, , 14/8

Καρναβάλια

Καρναβάλι 2003

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (Λιμάνι) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά το φετινό καρναβάλι που διοργανώθηκε από το Δήμο Αλοννήσου και το Πολιτιστικό Οργανισμό.
  Πολλές και επίκαιρες οι ομάδες που έλαβαν μέρος με τα άρματά τους στο καρναβάλι, όπου με την φαντασία τους και το κέφι που υπήρξε, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη μέρα γλεντιού και χορού.
  Η πομπή ξεκίνησε όπως και κάθε χρόνο έξω από το δημαρχείο Αλοννήσου στο Πατητήρι κατά τις 14:00 όπου έγινε η παρουσίαση των ομάδων που συμμετείχαν με τα αρματά τους όπου μπορούμε να αναφέρουμε μερικά θέματα τα οποία πραγματικά έβγαζαν πολύ γέλιο όπως τα... Κωλόπαιδα, οι 10 Μικροί Μήτσοι, άλλες ομάδες διάλεξαν εντυπωσιακά και φαντασμογορικά θέματα με πολύχρωμες στολές όπως οι Βραζιλιάνες, οι Μάγοι και οι Μάγισσες, Αλλαντίν, οι Σείχηδες που έβγαζαν πετρέλαιο και χάνανε λάδια, οι άνθρωποι των Σπηλαίων και βέβαια η παιδική ομάδα του ΚΔΑΠ με την καταπληκτική παραμυθοσαλάτα τους. Αλλες ομάδες διάλεξαν πιο επίκαιρα θέματα όπου υπήρχε μια αντιπολεμική διάθεση, όπως η ομάδα του Αρλούμπια με τους Ταλιμπάν διώκτες τους, όπου σύμφωνα με το σενάριο δεν έπεσε το λεωφορείο μόνο του από βλάβη αλλά το κατέρριψαν Ταλιμπάν με μια σφεντόνα, υπήρχαν βέβαια και άλλες ομάδες με παρόμοια διάθεση όπως οι Ειρηνοποιοί, φαντάροι κτλ. Βέβαια υπήρχαν και πολλά άλλα θέματα που παρέλασαν στους δρόμους του Πατητηρίου όπως το σινεμά, τα διάφορα επαγγέλματα, οι ναυτικοί, και πολλοί άλλοι οι οποίοι έδωσαν όλοι το δικό τους χρώμα και παλμό στο καρναβάλι.
  Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις εκπλήξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της παρέλασας όπως το καταπληκτικό δελτίο τύπου του καρναβαλιού στη νοηματική που πραγματοποιήθηκε από την ψυχή του καρναβαλιού Παναγιώτη 'Μπεκάτσα', όπως βέβαια και την ονομασία της στάσης του καρναβαλιού προς το δρόμο της Βότσης προς τιμήν του από το Δήμαρχο με όλες τις απαραίτητες τιμές και εθιμοτυπικό ως 'Στάση Μπεκάτσα', με αναμνηστική πινακίδα.
  Στις φωτογραφίες που θα δείτε στην επόμενη σελίδα ελπίζουμε να πάρετε μια γεύση από το τι έγινε και σας περιμένουμε του χρόνου ξανά να γλεντήσουμε όλοι μαζί.
  Εκ μέρους του Δήμου Αλοννήσου, ο αντιδήμαρχος Κων/νος Καλογιάννης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μερος στο καρναβάλι, τους ανθρώπους που έτρεξαν να ετοιμάσουν και να οργανώσουν τη γιορτή αυτή, τις ομάδες που έλαβαν μέρος και φυσικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που σε κάθε γειτονιά βοήθησαν με το τρόπο τους προσφέροντας σπιτικές λιχουδιές και άφθονα ποτά ώστε να περάσουμε όλοι καλά.
  Ραντεβού το 2004!!!!

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Αλοννήσου


Αγίων Αναργύρων

ΚΛΗΜΑ (Οικισμός) ΣΚΟΠΕΛΟΣ
, , 1/7/2002

Πανηγύρια

Η Κοίμησις της Θεοτόκου

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (Χωριό) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
, , 15/8/2002

Η Κοίμησις της Θεοτόκου

ΓΛΩΣΣΑ (Χωριό) ΣΚΟΠΕΛΟΣ
, , 15/8/2002

Η Κοίμησις της Θεοτόκου

ΣΚΙΑΘΟΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
, , 14/8/2002 - 15/8/2002
Στις 14 Αυγούστου γίνεται περιφορά του επιταφίου της Θεοτόκου στο χώρο της μονής.

Αγίου Γεωργίου

ΣΚΙΑΘΟΣ (Κωμόπολη) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
, , 23/4/2001

Τα Εισόδια της Θεοτόκου

, , 21/11/2001

Αγιάννη του Κλήδωνα

, , 23/6/2002 - 24/6/2002

Αγίου Ρηγίνου

ΣΚΟΠΕΛΟΣ (Κωμόπολη) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
, , 25/2/2002

Αγίας Βαρβάρας

, , 4/12/2002

Αποτομή κεφαλής Προδρόμου

, , 24/6/2002

Μεταμόρφωσης Σωτήρος

, , 6/8/2002

Αγίας Παρασκευής

ΤΡΟΥΛΛΟΣ (Οικισμός) ΣΚΙΑΘΟΣ
, , 26/7/2002

Πασχαλινές

ΣΚΙΑΘΟΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
H Σκιάθος είναι από τις ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας όπου τηρείται το Αγιονορίτικο Τυπικό, όσον αφορά στις ώρες που γίνονται οι ακολουθίες των Εκκλησιών. Έτσι η βραδινή ακολουθία του Επιταφίου, ξεκινά τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου. Γύρω στις 4 το πρωί βγαίνουν οι Επιτάφιοι για περιφορά. Ένας τελάλης, ο "προεξάρχοντας" απαγγέλλει δυνατά τους θρηνητικούς ψαλμούς και πίσω με τους ψαλτάδες ψάλλει κι ο κόσμος όλος μαζί. Ο Επιτάφιος κατεβαίνει μέσα από τα γραφικά στενάκια και τα καλντερίμια του νησιού. Όλα τα σπίτια είναι φωταγωγημένα, ενώ στις αυλές τα αναμμένα κεριά και το λιβάνι που καίει, μοσχοβολάει, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Φτάνοντας στην εκκλησία των τριών Ιεραρχών, ενώνονται οι πιστοί των δύο εκκλησιών και όλοι μαζί συνεχίζουν την περιφορά σε ολόκληρο το νησί κι επιστρέφουν στις εκκλησίες γύρω από στις 5.30 το πρωί. Εκεί γίνεται από τους ιερείς η αναπαράσταση της "εις Aδου Καθόδου" του Χριστού και ενώ ψάλλεται το "άρατε πύλες", ο ιερέας ανοίγει χτυπώντας δυνατά το πόδι του, την εξώθυρα του Ιερού Ναού. Σε λίγο ξημερώνει, μα κανείς δεν θα κοιμηθεί μια που η μέρα του Μ. Σαββάτου προορίζεται για τις τελευταίες προετοιμασίες πριν την Ανάσταση.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις