Πολιτιστικά γεγονότα ΙΘΑΚΗ (Κωμόπολη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα για το τοπωνύμιο: "ΙΘΑΚΗ Κωμόπολη ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Δημοτικές εκπολιτιστικές εκδηλώσεις "Ο Φήμιος"

  Είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ιθάκης και ιδρύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1976. Σκοπός του είναι η οργάνωση διαφόρων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ελευθέρων συζητήσεων επί παντός θέματος, η δημιουργία θεατρικού ομίλου Ιθάκης και δανειστικών θεατρικών βιβλιοθηκών.
  Επίσης η ίδρυση ομίλου λαϊκών χορών, η οργάνωση γιορτών καρναβαλιού, η διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών ποιότητας, η διοργάνωση συνεδρίων και φυσιολατρικών εκδηλώσεων.
  Η διοργάνωση ετήσιου θεατρικού φεστιβάλ, η έκδοση βιβλίων, ιδιαίτερα Ιθακήσιων συγγραφέων και βιβλίων που έχουν σχέση με την Ιθάκη.
  Η ανάπτυξη μουσικών κινήσεων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τη φιλαρμονική του νησιού. Η ανάπτυξη εικαστικών τεχνών και η συνεργασία με τα άλλα ΝΠΔΔ του δήμου για την εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της Ιθάκης.
  Πόροι του είναι η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Ιθάκης, συνδρομές, εισφορές, δωρεές, κληρονομιές ή κληροδοσίες, κάθε παροχή του κράτους ή άλλο νόμιμο έσοδο. Ο ΦΗΜΙΟΣ διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις