Πολιτιστικά γεγονότα ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ (Περιφέρεια) ΕΛΛΑΔΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 35 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (35)

Ομιλοι πολιτισμού & τέχνης

Χορευτικό συγκρότημα

ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ (Κωμόπολη) ΚΑΒΑΛΑ

Πνευματικός Σύλλογος Νέων Πενταλόφου

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ (Χωριό) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Δραστηριοποιείται σε πολιτιστικές, λαογραφικές εκδηλώσεις, διαθέτει συγκρότημα χορού, δανειστική βιβλιοθήκη και τμήμα αιμοδοτών.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Γιορτές Πολιτισμού και Παράδοσης

ΓΕΝΙΣΕΑ (Κωμόπολη) ΞΑΝΘΗ
Με συναυλίες, θέατρο, αθλητικές εκδηλώσεις, χορευτικά κ.α.

Οι Γιορτές του Κάστρου

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ (Πόλη) ΕΒΡΟΣ
, , 1/8 - 15/8
Οι Γιορτές του Κάστρου το πρώτο μισό του μήνα Αυγούστου με κύριο στόχο τη γνωριμία ντόπιων και επισκεπτών με το ιστορικό Διδυμότειχο.

Ελευθέρια, τέλος Ιουνίου

ΔΡΑΜΑ (Πόλη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
Στα τέλη Ιουνίου, ντόπιοι και φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στις γιορτές της πόλης, στα «Ελευθέρια», με πιο χαρακτηριστική την καθιερωμένη χορωδιακή συνάντηση.

Προφήτη Ηλία

ΙΑΣΜΟΣ (Κωμόπολη) ΚΟΜΟΤΗΝΗ
, , 20/7 - 30/7
Γίνονται στον Ίασμο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κάθε Ιούλιο στη γιορτή του Προφήτη Ηλία. Διαρκούν δέκα ημέρες και έχουν χαρακτήρα πολυήμερου και πολυποίκιλου πολιτιστικού φεστιβάλ. Συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους: χορωδίες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά συγκροτήματα, αθλητικοί αγώνες, αγώνες σκάκι, τάβλι, scrable, εκθέσεις βιβλίου, ζωγραφικής κ.λπ.

Η Συνάντηση Νέων "Αρδας", τέλη Ιουλίου

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Είναι καθιερωμένη από το 1995 και διοργανώνεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Καστανέων στα τέλη Ιουλίου κάθε έτους, στις όχθες του ποταμού 'Αδρα, σε μια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους, κατάφυτο, με ειδικούς χώρους κατασκηνώσεων, εξέδρες και χώρους εκδηλώσεων και στάθμευσης αυτοκινήτων, δέχεται νέους από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, οι οποίοι σε μια ζεστή ατμόσφαιρα αλληλογνωριμιών και συναδέλφωσης, περνούν ένα αλησμόνητο πενθήμερο με παρακολουθήσεις ομιλιών, συναυλιών και ανταλλαγή απόψεων.
Υπάρχουν ειδικοί χώροι για τις υπαίθριες συναυλίες ιδιαίτερα δε η εξέδρα που στήνεται σε μικρό νησί, καταμεσής στο ποτάμι.
Τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση αυτή προβάλλεται και από τα τηλεοπτικά μέσα των γειτονικών χώρων, παρατηρείται δε αλματώδη αύξηση και συμμετοχή κατασκηνωτών από όλες τις ελληνικές περιοχές και το εξωτερικό.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Ακρίτεια

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ (Κωμόπολη) ΔΡΑΜΑ
, , 25/7 - 27/7
Κατά τη καλοκαιρινή περίοδο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα πολιτιστικά δρώμενα με αποκορύφωμα τη γιορτή των ΑΚΡΙΤΕΙΩΝ ενώ το φθινόπωρο η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ αποτελεί καθιερωμένο τοπικό θεσμό .

Ελευθέρια

ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Πόλη) ΡΟΔΟΠΗ
, , 14/5/2002 - 20/5/2002
  Τα “Ελευθέρια Θράκης” στην Κομοτηνή είναι το σημαντικότερο γεγονός της άνοιξης. Για ένα δεκαπενθήμερο η πόλη, που δέχεται πλήθος επισκεπτών, ζει σ’ ένα γιορταστικό κλίμα με πληθώρα εκδηλώσεων. Κορύφωσή τους αποτελεί η μεγαλειώδης παρέλαση τη 14η Μαΐου, ημέρα της απελευθέρωσης.
(Κείμενο: Βάντα Παπαϊωάννου- Βουτσά)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.


Πολιτιστική Εβδομάδα, τελευταία του Ιουλίου

ΜΑΡΑΣΙΑ (Χωριό) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Θερινό ορεινό πάρτυ νέων

ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ (Κωμόπολη) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Κάθε Ιούλιο το θερινό ορεινό πάρτι της Πολιτιστικής Μορφωτικής Κίνησης Νέων Μεταξάδων που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα γεγονός φιλίας και δημιουργίας των νέων από όλες τις χώρες της περιοχής.

Βύσσεια

ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
, , 21/7/2002
Τα Βύσσεια, γίνονται σε ανάμνηση της ίδρυσης του νέου χωριού, μετά τον διωγμό των κατοίκων από την Παλιά Βύσσα. Στις εκδηλώσεις που γίνονται στα μέσα Ιουλίου, περιλαμβάνονται:
Αναβίωση εθίμων, 'Εκθεση ζωγραφικής, Θεατρική παράσταση, 'Εκθεση ιστορικών φωτογραφιών, Μουσικές συναυλίες, Παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και 'Εκθεση γεωργικών προϊόντων

Η Διημερίδα του Μετανάστη

Είναι ένας θεσμός που αποσκοπεί στην επικοινωνία με τους μετανάστες που επισκέπτονται τη γενέτειρά τους, την παροχή πληροφοριών για την επένδυση των οικονομιών τους και τη στήριξη των προσπαθειών αποτροπής της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης. Οργανώνεται στα μέσα Αυγούστου.

"Νέστος"-River Party

ΝΕΣΤΟΣ (Ποταμός) ΕΛΛΑΔΑ
  Σε ένα επιβλητικό τοπίο στα Στενά του Νέστου, δίπλα στον οικισμό της Γαλάνης, κάθε Αύγουστο διοργανώνονται ο εκδηλώσεις “Νέστος” υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ξάνθης. Συναυλίες, κατάβαση του Νέστου με καγιάκ, αθλητικές εκδηλώσεις και πολλά happenings διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και ξένους.
(κείμενο: Θανάσης Μουσόπουλος, Ε. Κορωνάκη-Τσοτανίδου, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Νίκος Γερμαντζίδης, Νάντια Νάκου, Ευγενία Πατρώνη)
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ξάνθης (2003).

Γιορτές Παλιάς Πόλης

ΞΑΝΘΗ (Πόλη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
  Οι γιορτές Παλιάς Πόλης είναι το άλλο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Ξάνθης. Στο μεταίχμιο του καλοκαιριού και του φθινοπώρου και για δύο εβδομάδες η παλιά Ξάνθη γίνεται το επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Από το 1991 οπότε και καθιερώθηκαν έχουν κερδίσει την πρωτοπορία στα πολιτιστικά δρώμενα στο πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου.
  Η παλιά Ξάνθη είναι ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους παραδοσιακούς οικισμούς που αντιστέκεται σχεδόν ανέπαφος μέχρι σήμερα στο φθοροποιό χρόνο.
  Οι γιορτές ήρθαν να της δώσουν τη ζωντάνια που της έκλεψε ο χρόνος και την προσοχή που δικαιούται. Η πλατεία Μητροπόλεως γίνεται και πάλι το επίκεντρο. Τα στενά σοκάκια γεμίζουν κόσμο που περιπλανώμενος μυείται στην ιστορία ενός τόπου που σμιλεύτηκε με το μεράκι και την αγάπη ανθρώπων πλούσιων στην καρδιά. Η συνοικία του Καβακίου, της Μητροπόλεως, του Ακάθιστου Ύμνου βρίθουν από επισκέπτες διψασμένους να γνωρίσουν το μεγαλείο της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Τα πνεύματα των μεγάλων ευεργετών, των άξιων αρχόντων, των μερακλήδων τεχνιτών που χάρισαν μεγαλόκαρδα την αρχοντιά τους στις επόμενες γενιές ζωντανεύουν σε κάθε γωνιά της περιήγησης.
  Σε πολλά σημεία της παλιάς πόλης στήνονται εξέδρες όπου διοργανώνονται καλλιτεχνικές παραστάσεις. Ο χορός, η μουσική, το θέατρο και οι εικαστικές τέχνες έχουν την τιμητική τους. Από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δε λείπουν ποτέ οι συμμετοχές φημισμένων καλλιτεχνών καταξιωμένων στο χώρο του θεάματος. Η κεντρική σκηνή βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως, στην καρδιά της παλιάς πόλης, όπου καταλήγουν όλα τα σοκάκια. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ακόμη στο παλιό χαμάμ, στο “Νησάκι” και στο “Λιμνίο”.
  Κατά τη διάρκεια των γιορτών λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο και είναι ανοιχτά στο κοινό πολλά από τα παλιά αρχοντικά, αναπαλαιωμένα πλέον από το Δήμο ή άλλους φορείς, που κάποτε λειτούργησαν ως προξενεία, κατοικίες και δημόσια κτίρια. Μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Πινακοθήκη, το α' δημοτικό σχολείο, που συγκαταλέγεται στα πλέον σημαντικά κτίρια της παλιάς πόλης, τις εκθέσεις φωτογραφίας, κόμικς και πολλές άλλες που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των γιορτών.
  Οι πολιτιστικοί σύλλογοι διαδραματίζουν και εδώ πρωτεύοντα ρόλο. Από τότε που η ιδέα της δημιουργίας των γιορτών ήταν ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού της μια ακόμη ιδέα εκκολαπτόταν: ήταν η δημιουργία υπαίθριων και αυτοσχέδιων ταβερνών που ονομάστηκαν “στέκια των συλλόγων”. Οπου υπάρχει χώρος οι σύλλογοι στήνουν τις ψησταριές τους και τα τραπέζια τους. Το κρασί ρέει άφθονο και οι μεζέδες καταναλώνονται με τρομακτικούς ρυθμούς. Σε πολλά στέκια υπάρχει ορχήστρα και οι ακόλουθοι του Διόνυσου εκτονώνονται σε ρυθμούς ρεμπέτικους και λαϊκούς.
(κείμενο: Θανάσης Μουσόπουλος, Ε. Κορωνάκη-Τσοτανίδου, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Νίκος Γερμαντζίδης, Νάντια Νάκου, Ευγενία Πατρώνη)
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ξάνθης (2003).

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ (Χωριό) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
, 1/8 - 3/8
Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις, χορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Την Καθαρά Δευτέρα

ΠΟΛΥΣΙΤΟ (Χωριό) ΞΑΝΘΗ
Την ημέρα αυτή γίνεται παρέλαση αρμάτων με λαογραφικά και σατιρικά θέματα, παίζεται παραδοσιακή μουσική και προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα.

Δεκαήμερο Αυγούστου

ΡΙΖΙΑ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
, , 1/8/2002 - 10/8/2002
Οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς οργανώνουν το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας και παραδοσιακού υλικού, βραδιές παραδοσιακού χορού και συναυλίες με παραδοσιακή και έντεχνη λαϊκή μουσική.

ΕΑΡ Ελευθερίας

ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ (Δήμος) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πραγματοποιούνται από τον Δήμο Τραϊανούπολης το πρώτο εικοσαήμερο του Μαΐου στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό. Περιλαμβάνουν παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσίαση μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, συναυλίες κ.ά. σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. Συμπίπτουν δε με τον εορτασμό της πολιούχου του Δήμου Αγίας Γλυκερίας (13 Μαΐου).

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

, , 19/5/2002
Πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου από τον Δήμο Τραϊανούπολης σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια Νίψας και Δωρικού και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Νίψας, Δωρικού, Αετοχωρίου και Πεύκων.

Πατατιάδα

ΦΕΛΩΝΗ (Χωριό) ΞΑΝΘΗ
Λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και προσφέρονται εδέσματα πατάτας. Επίσης, γίνονται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, ποδοσφαιρικοί αγώνες, ανώμαλος δρόμος κ.α.

Λαϊκό Πανηγύρι

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ (Πόλη) ΚΑΒΑΛΑ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

"Δημοκρίτεια"

ΑΒΔΗΡΑ (Κωμόπολη) ΞΑΝΘΗ
Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Δημοκρίτεια" διάρκειας πέντε ημερών. Ενας θεσμός καταξιωμένος που προσφέρει ποικιλία ακουσμάτων και γεύσεων. Την περίοδο αυτή γίνονται εκθέσεις εικαστικών τεχνών, θεατρικές παραστάσεις και αθλητικές εκδηλώσεις. Είναι ευκαιρία να γευθείτε εξαίσια τοπικά εδέσματα και το παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί, που ζυμωνεται και φουρνίζεται από τις νοικοκυρές της περιοχής με πολύ μεράκι.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ξάνθης


Χοροί του Κόσμου

ΚΑΒΑΛΑ (Πόλη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
, , 15/7 - 31/7
Το λύκειο Ελληνίδων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου διοργανώνει τους Χορούς του Κόσμου στο Κάστρο, σε γειτονιές της πόλης, στο Παληό, στη Ν.Καρβάλη και σε γειτονικούς δήμους.

Σελίδες επίσημες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Πόλη) ΕΒΡΟΣ

Ορέστεια

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Πόλη) ΕΒΡΟΣ
, , 21/6/2002 - 30/6/2002
Τα Ορέστεια που γιορτάζονται για τα γενέθλια της πόλης με οκταήμερες εκδηλώσεις, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, από το Δήμο Ορεστιάδας.

Φεστιβάλ

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

ΑΝΘΕΙΑ (Χωριό) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Είναι θεσμός καταξιωμένος πλέον στη συνείδηση των κατοίκων της Θράκης καθώς πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία έξι χρόνια, εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες θεματικές ενότητες και συμμετοχές μουσικών και χορευτικών σχημάτων από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Άνθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθειας - Αριστήνου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε συνεργασία τα τελευταία δύο χρόνια με τον Δήμο Τραϊανούπολης και την υποστήριξη τοπικών φορέων. Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Νέων Εικαστικών Καλλιτεχνών Ανατολικών Χωρών

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ (Πόλη) ΕΒΡΟΣ
Οι Διεθνείς Συναντήσεις Νέων Εικαστικών Καλλιτεχνών Ανατολικών Χωρών, κύρια εκδήλωση του Κέντρου Διεθνών Συναντήσεων, ενός θεσμού ενταγμένου στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων. Για περισσότερες από δύο εβδομάδες στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου φοιτητές και καθηγητές των Σχολών Καλών Τεχνών των Ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, της Ελλάδας και κάποιων δυτικών χωρών δημιουργούν, ανταλλάσσουν ιδέες και μεθόδους, παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό τη δουλειά τους και τον πολιτισμό των χωρών τους και εκθέτουν.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΔΡΑΜΑ (Πόλη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

Cosmopolis

ΚΑΒΑΛΑ (Πόλη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
Ένα διαπολιτιστικό Έθνικ Φεστιβάλ που ξετυλίγεται στην χερσόνησο της παλιάς πόλης της Καβάλας. Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιέχει συναυλίες, χορούς, θέατρο, περίπτερα παρουσίασης της λαογραφικής παράδοσης των χωρών που συμμετέχουν, κουζίνα με τοπικές γεύσεις και σπεσιαλιτέ κ.τ.λ. Ένα νέο πολιτιστικό γεγονός που το καλοκαίρι προφέρει την δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον πλούτο του πολιτισμού της Βαλκανικής Χερσονήσου και της Μεσογείου.

Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ "Ηλιος και Πέτρα"

ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ (Κωμόπολη) ΚΑΒΑΛΑ
Πραγματοποιείται στο υπαίθριο θέατρο Νέας Καρβάλης ( 7 xιλιόμετρα περίπου ανατολικά της Καβάλας), το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Έxει σαν σκοπό να γνωρίσει στον κόσμο την κουλτούρα διαφορετικών λαών της υφηλίου, μέσα από τη μουσική και το xορό τους και μέσα από τις γνωριμίες και τις φιλίες που αναπτύσονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Πάνω από 70 xώρες έxουν πάρει συνολικά μέρος στο " Ήλιος και Πέτρα ", κάτι που το έxει καταστήσει ως φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης. (Απόσπασμα από σελίδα του http://www.pref-kavala.gr/festival.html)

Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο υπαίθριο θέατρο της Ν. Καρβάλης (7 χλμ. ανατολικά της Καβάλας). Ευκαιρία για συναδέλφωση λαών μέσα από τη γνήσια λαϊκή έκφραση της δημοτικής τους μουσικής και των παραδοσιακών χορών τους που παρουσιάζονται από άρτια συγκροτήματα.

Χατζιδάκειο Φεστιβάλ

ΞΑΝΘΗ (Πόλη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
  Τα τελευταία 8 χρόνια ο δήμος Ξάνθης και η Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών διοργανώνουν το “Χατζιδάκειο” φεστιβάλ, μια προσπάθεια γνωστοποίησης του έργου και της προσφοράς πολιτισμού που παράγουν χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο Μάνο Χατζηδάκι ο οποίος γεννήθηκε στην Ξάνθη.
(κείμενο: Θανάσης Μουσόπουλος, Ε. Κορωνάκη-Τσοτανίδου, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Νίκος Γερμαντζίδης, Νάντια Νάκου, Ευγενία Πατρώνη)
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ξάνθης (2003).

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΦΙΛΙΠΠΟΙ (Αρχαία πόλη) ΚΑΒΑΛΑ
Εχει ιστορία 40 χρόνων και διοργανώνεται το καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

Φεστιβάλ Φιλίππων

Από το 1957 αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη και από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Γίνεται στο αρχαίο θέατρο την εποχή της τουριστικής αιχμής, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Αρχαίο θέατρο αλλά και σύγχρονες παραστάσεις, κλασσικός χορός και συναυλίες από θιάσους, σύνολα, ορχήστρες και συγκροτήματα διεθνούς αναγνώρισης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις