Αδελφοποιήσεις ΑΡΓΟΣ - ΜΥΚΗΝΕΣ (Δήμος) ΑΡΓΟΛΙΔΑ - GTP - Greek Travel Pages
gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αδελφοποιήσεις  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΡΓΟΣ - ΜΥΚΗΝΕΣ Δήμος ΑΡΓΟΛΙΔΑ" .


Αδελφοποιήσεις (4)

Links

Επισκοπή - Κύπρου

ΑΡΓΟΣ (Δήμος) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Ως γνωστό το Αρχαίο Κούριο (Αποικία Αργείων) υπάγεται στην Κοινότητα Επισκοπής Κύπρου. Δεδομένης της επιθυμίας της Δημοτικής Αρχής να αδελφοποιηθεί με πόλη της Κύπρου, η Κοινότητα Επισκοπής ήταν φυσικό να κατέχει θέση πρώτης επιλογής. Σχετική πρόταση απο μέρους της πόλης του Αργους έγινε αποδεκτή και επακολούθησε πρόσκληση μελών του Δ.Σ. του Αργους απο τις Αρχές της Επισκοπής. Αντιπροσωπεία της Κυπριακής πόλης για συνομιλίες, αναμένεται στο Αργος για την συνέχεια.

Μτσκέτα - Γεωργίας

To καλοκαίρι του 1991 πολυμελής αντιπροσωπεία απο το Aργος επισκέφθηκε τη ΜTSKHETA, όπου επισημοποιήθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και επαφές με τις Αρχές της πόλης και ομάδες πολιτών. Ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα διάσπασης της τέως Σοβιετικής Eνωσης, ο εμφύλιος πόλεμος και άλλες αναταραχές στην περιοχή της Γεωργίας με αποτέλεσμα να καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής η επικοινωνία μεταξύ των δύο πόλεων. Παρ' όλα αυτά, χορευτικό συγκρότημα απο την MTSKHETA επισκέφτηκε το Aργος το 1992, ενώ πολλοί Γεωργιανοί πολίτες που ήλθαν κατα καιρούς στην Ελλάδα βρήκαν στο Δήμο Aργους συμπαράσταση και βοήθεια σε προσωπικά τους προβλήματα. Tο 1993 ο Δήμος Aργους με τη συνεργασία δημοτών και φορέων της πόλης, συγκέντρωσε και έστειλε στους δοκιμαζόμενους αδελφούς της MTSKHETA ανθρωπιστική βοήθεια σε είδη ρουχισμού, τροφίμων, φαρμάκων κ.λ.π.

Αμπεβιλ - Γαλλίας

H πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πόλεων έγινε με αφορμή τις ανταλλαγές μαθητών του Γαλλικού Ινστιτούτου Άργους. Ακολούθησε μια περίοδος συννενοήσεων και αλληλογραφίας και τελικά πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες τελετές της αδελφοποίησης μέσα στο Α' εξάμηνο του 1993. Απο τότε μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι ανταλλαγές νέων. Στη διάρκεια των ανταλλαγών μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Δημοτικού Ωδείου επισκέφθηκαν την Γαλλική πόλη, όπου επίσης χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων ¨Αργους και του Συλλόγου Ελληνικής Παράδοσης παρουσίασαν ελληνικούς χορούς.
Toν Οκτώβριο του 1993 πενταμελής αντιπροσωπεία της ABBEVILLE με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης επισκέφθηκε το Άργος και συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Επιχειρήσεις. Άλλη μια αντιπροσωπεία του Δήμου της ABBEVILE επισκέφθηκε το Άργος τον Ιανουάριο του 1994 με σκοπό την εξέταση της δυνατότητας συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των υπευθύνων των δυο πόλεων ετέθησαν οι βάσεις συνεργασίας σε πολλούς τομείς με έμφαση στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό

Βρνίκα - Σλοβενίας

Πρόταση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Λουμπλιάνα προς τον Δήμο Αργους, για συνεργασία και μελλοντική αδελφοποίηση με την πόλη VRHNIKA έγινε αποδεκτή και μετά απο σχετικές επαφές, κλήθηκε να επισκεφθεί την πόλη αντιπροσωπεία απο το Δ.Σ. του Άργους. Κατά την επίσκεψη του Αργειακού κλιμακίου στην πόλη αυτή (η οποία πρέπει να σημειωθεί συνδέεται με τον μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας) διαπιστώθηκε και απο τις δύο πλευρές η δυνατότητα συνεργασίας σε πολλούς τομείς. Η συνέχεια των συζητήσεων προβλέπεται να γίνει στους επόμενους μήνες.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

ΕΣΠΑ

Διαφημίσεις