gtp logo

Διπλωματικό σώμα

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του Διπλωματικού Σώματος του Ελληνικού τουρισμού αλλά και του Απόδημου Ελληνισμού, συμπεριλάβαμε στο Website μας (www.gtp.gr), το Διπλωματικό Σώμα της Ελλάδας. Οι πληροφορίες, που περιγράφονται πιο κάτω, προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες του δικτυακού τόπου μας και χωρίς επιβάρυνση των μελών του Διπλωματικού Σώματος ή/και του Υπουργείου Εξωτερικών. Η χρήση των σελίδων του GTP που αναφέρονται στο Διπλωματικό Σώμα υπόκεινται στους γενικούς Όρους και προϋποθέσεις χρήσης. Θα θέλαμε επίσης να πληροφορήσουμε τους χρήστες μας ότι τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος ή οποιεσδήποτε άλλες αρχές, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ορθότητα, την εγκυρότητα και την πρωτοβουλία καταχώρησης των πληροφοριών, υπό αυτή τη δομή, στο www.gtp.gr.

Ο επισκέπτης επιλέγοντας τον τομέα Επιχειρήσεις μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για 20,000 επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελλάδας και 5,000 του εξωτερικού. Αυτός ο οδηγός είναι διαιρεμένος σε τομείς. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι το "διπλωματικό σώμα" και είναι προσβάσιμος όταν πατηθεί το πλήκτρο "πατήστε εδώ" στην σελίδα "Επιχειρήσεις". Η δομή αυτού του τομέα είναι η ακόλουθη:

  • Διπλωματικό Σώμα
    • Γραφείο Συνδέσμου*
    • Διπλωματική Αντιπροσωπεία
    • Πρεσβεία
    • Προξενείο

  • *Τα Γραφεία Συνδέσμου καλύπτουν τις μη επίσημες διακρατικές σχέσεις.

Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει, είτε όλο το Διπλωματικό Σώμα, είτε συγκεκριμένη υποκατηγορία (π.χ. Πρεσβεία). Το σύστημα επιστρέφει στην προηγούμενη σελίδα επιτρέποντας στον χρήστη, αν επιθυμεί, να εισάγει πρόσθετα κριτήρια για την αναζήτησή του:

  • Τοποθεσία ή/και
  • Όνομα εταιρείας ή/και
  • Δραστηριότητα - εξειδίκευση

Στη συνέχεια απλώς πατώντας την "αναζήτηση" το σύστημα θα τον οδηγήσει στην σελίδα με τα αποτελέσματα.

Σημείωση: Τα αποτελέσματα εμφανίζονται με τυχαία σειρά. Στην επόμενη αναζήτησή σας μην παραξενευτείτε εάν δεν εμφανισθούν με την ίδια σειρά.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια αναζήτησης:

  1. Τοποθεσία
    • Εάν δεν επιλεχθεί καμία τοποθεσία, το σύστημα θα αναζητήσει όλα τα Διπλωματικά Σώματα ανά τον κόσμο, που βρίσκονται στο αρχείο.
    • Εάν εισάγει τοποθεσία, π.χ. "Ελλάδα", το σύστημα θα αναζητήσει όλες τις πρεσβείες που βρίσκονται εντός αυτής της τοποθεσίας. Εάν γίνει επιλογή τοποθεσίας όπου δεν υπάρχει κανένα Διπλωματικό Σώμα, αυτόματα το σύστημα θα αναζητήσει αποτελέσματα στην αμέσως ευρύτερη περιοχή.
    • Σημειώστε ότι η "τοποθεσία" μπορεί να είναι μια χώρα καθώς και μια μικρότερη περιοχή, προάστιο κ.τ.λ..
  1. Ονομα εταιρείας
    • Εάν ο χρήστης αναζητεί για παράδειγμα την Πρεσβεία της Κένυας και πληκτρολογήσει "Κένυα" σε αυτό το πεδίο, το σύστημα θα βρει και τις δύο πρεσβείες που στον τίτλο τους περιλαμβάνεται η λέξη, δηλαδή την Ελληνική Πρεσβεία διαπιστευμένη στην Κένυα, και την Πρεσβεία της Κένυας διαπιστευμένη στην Ελλάδα.
  1. Δραστηριότητες - Εξειδίκευση
    • Μην χρησιμοποιείτε αυτή την εφαρμογή για αυτόν τον τομέα.

Σημείωση: Εάν ο επισκέπτης ενδιαφέρεται για τις Διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με συγκεκριμένη χώρα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την Γρήγορη Αναζήτηση (στην επάνω δεξιά γωνία κάθε σελίδας), να πληκτρολογήσει το όνομα της χώρας επιλογής του στο πεδίο (π.χ. Αφγανιστάν) και να πιέσει αναζήτηση. Στην σελίδα με τα αποτελέσματα, στον τομέα Πληροφορίες για την συγκεκριμένη περιοχή θα επιλέξει Διπλωματικό Σώμα.

Αν το Αφγανιστάν επιλεχθεί όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι ακόλουθες πληροφορίες θα εμφανιστούν:

Διπλωματικές Αρχές Διαπιστευμένες στην Ελλάδα
Πρεσβεία Αφγανιστάν, τηλ: 007095 9285044, φαξ: 007095 9219563

Ελληνική Διπλωματική Αρχή Διαπιστευμένη στη χώρα
Ελληνική Πρεσβεία στο Ιράκ, τηλ: 009641 7182433, 7762273, φαξ: 009641 7188729

Ο χρήστης, κάνοντας κλικ επάνω στους τίτλους των πρεσβειών θα βρει χρήσιμες πληροφορίες για αυτές όπως την τοποθεσία / διεύθυνση της Πρεσβείας, περιοχές υπό επίβλεψη, Διοίκηση και τμήματα και σχέσεις (με προϊστάμενες αρχές, κεντρικά γραφεία και άλλες).

Ένας πλήρης κατάλογος όλων των Ελληνικών Πρεσβειών ανά τον κόσμο και όλων των ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στις σελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών στο site μας, στις Σχέσεις (με υφιστάμενες αρχές, υποκαταστήματα και άλλες).

Κάτω από κάθε Πρεσβεία και συγκεκριμένα κάτω από τις Σχέσεις (με υφιστάμενες αρχές, υποκαταστήματα και άλλες) προσπαθούμε και ήδη έχουμε συνδέσει τα Προξενεία, τα Εμπορικά, Πολιτιστικά και άλλα τμήματα και εθνικές αποστολές που υπόκεινται στην περιοχή αρμοδιότητας της πρεσβείας.

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ