gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικοί χώροι για το τοπωνύμιο: "ΠΡΑΣΙΑΙ Αρχαία πόλη ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ".


Αρχαιολογικοί χώροι (2)

Αρχαίες πόλεις

Βρασιές (Πρασιές)

  Δίπλα στην Πλάκα του Λεωνιδίου, στην πλαγιά του λόφου του Αγίου Αθανασίου, βρίσκονται τα υπολείμματα των αρχαίων Βρασιών (ή Πρασιών), της σπουδαιότερης πόλης της αρχαίας Κυνουρίας. Σώζονται λείψανα τείχους, πύργων και θεμέλια κτηρίων. Επίσης διατηρούνται λείψανα των κρηπιδωμάτων του αρχαίου λιμένα.
  Λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, η πόλη των Βρασιών βρισκόταν σε ακμή σε όλη την αρχαιότητα, αλλά καταστράφηκε το 430 π.Χ. από τους Αθηναίους επειδή χρησιμοποιείτο από τους Λακεδαιμονίους σαν αγκυροβόλιο. Αργότερα, στην εποχή του Αυγούστου η πόλη προσχώρησε στο Κοινό των Ελευθερολακώνων. Ανασκαφές πραγματοποίησε στην περιοχή ο καθ. Ρωμαίος ο οποίος και ταύτισε τα λείψανα με τις αρχαίες Βρασιές.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Στην περιοχή Πλάκα Λεωνιδίου διατηρούνται λείψανα τείχους, αρχαίων οικοδομημάτων και κρηπιδωμάτων του λιμένα. Η πόλη καταστράφηκε το 430 Π.Χ. από τους Αθηναίους, επειδή ήταν ναυλόχιο των Λακεδαιμονίων. Στην εποχή του Αυγούστου η πόλη προσχώρησε στο Κοινό των Ελευθερολακώνων.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Τριπόλεως


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ