gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικοί χώροι  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ Χωριό ΑΡΚΑΔΙΑ" .


Αρχαιολογικοί χώροι (2)

Αρχαία ιερά

Ιερό Δήμητρας Ελευσίνιας

ΔΗΜΗΤΡΑ (Χωριό) ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ
Κοντά στο χωριό Δήμητρα της Γορτυνίας βρίσκεται το αρχαίο ιερό της Δήμητρας της Ελευσίνιας. Στην εποχή του Παυσανία βρισκόταν σε καλή κατάσταση, αλλά ακόμη και σήμερα σώζονται κάποια μέλη από το ιερό.

Ιερό Αφροδίτης Ερυκίνης

ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ (Χωριό) ΑΡΚΑΔΙΑ
Πάνω σε πλαγιά του Αφροδεισίου όρους, σε απόσταση 4 χιλ. από την Κοντοβάζαινα και δίπλα από το δρόμο προς το Νέο Πάος, σώζεται τά ερείπια του αρχαίου ιερού της Αφροδίτης Ερυκίνης. Κατά την αρχαιότητα το ιερό αυτό υπήρξε σημαντικό κέντρο λατρείας όπως και μαντείο της περιοχής. Το ναό ανέσκαψε η αρχαιολόγος Χρ. Καρδαρά και έφερε στο φώς το τελεστήριο, ένα τμήμα θεμελίωσης μεγάλων διαστάσεων ναού, εντός του σηκού θεμελίωση μικρότερου μεταγενέστερου ναού, Ιεροφυλάκιο ή θησαυρό σε μονόλιθο, όπως και σύστημα μεταφοράς ύδατος για ομαδικά λουτρά. Θεωρείται ότι ο ναός υπήρξε στην αρχαιότητα.σημαντικό λατρευτικό κέντρο για ολόκληρη την περιοχή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίa, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ