Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Θέματα του τόπου για το τοπωνύμιο: "ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".
Η Κεφαλονίτικη κουζίνα είναι ένα κράμα ελληνικής και δυτικής. Ένα
δημοφιλές ορεκτικό είναι η "ριγανάδα" δηλ. ψωμί μουσκεμένο σε νερό με
ρίγανη, ντομάτα, φέτα και λάδι. Αλλα Κεφαλονίτικα φαγητά είναι η κρεατόπιτα που
γίνεται με αρνί ή κατσίκι και βοδινό ανακατεμένο με ρύζι, λαχανικά και μυρωδικά,
η αβράκωτη τυρόπιτα που φτιάχνεται με διάφορα είδη τυριών, η χταποδόπιτα που τρώγεται
την Τρίτη Κυριακή της Σαρακοστής. Επίσης, υπάρχουν πιάτα με θαλασσινά (σουπιές
με σέλινο) και με κυνήγι, (ο λαγός στιφάδο, το λαγότο). Τα γλυκά του νησιού περιλαμβάνουν
την πουτίγκα καραμέλας, ένα κατάλοιπο της αγγλικής εποχής με στοιχεία γαλλικής
επιρροής και την καρυδόπιτα της παπαδιάς που είναι περισσότερο ένα πλούσιο κέικ
παρά μια πίτα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο
της Τοπικής Ένωσης
Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.
Εγγραφείτε τώρα!