gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Θέματα του τόπου  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΙΘΟΡΕΑ Δήμος ΦΘΙΩΤΙΔΑ" .


Θέματα του τόπου (1)

Σελίδες επίσημες

Τοπικά Παραδοσιακά στοιχεία

ΤΙΘΟΡΕΑ (Δήμος) ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  Στην περιοχή υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός με σημαντική κίνηση και θεωρείται κομβικό σημείο εξυπηρέτησης της ευρύτερης περιοχής. Το τρένο αποτελεί βασικό μέσο μεταφοράς και σύνδεσης με την Αθήνα (διαδρομή 1 ώρα και 30' λεπτά) και δίνει την δυνατότητα του συντομότερου δρόμου για πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού.
  Κάθε επισκέπτης του Δήμου μας έρχεται σε επαφή με τις αξιόλογες παρθένες φυσικές ομορφιές (π.χ. αισθητικό δάσος, φαράγγι Καχάλα) και εντυπωσιάζεται από την μοναδική επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια του ορεινού όγκου του Παρνασσού.
  Επίσης έχει την ευκαιρία να δει αρκετά ιστορικά μνημεία όπως το αρχαίο τείχος με επιβλητικό κάστρο, τον παραδοσιακό νερόμυλο, την σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου, εξωκλήσια με βυζαντινές τοιχογραφίες, αρχαιολογικά ευρήματα λουτρών ρωμαϊκών χρόνων στο Μόδι κ.α.
  Τέλος τα ορειβατικά μονοπάτια του Παρνασσού, που έχουν κατάληξη στην Τιθορέα, προσφέρουν την φυσική ανάταση σε όσους καταφέρουν να τα περπατήσουν, ξεφεύγοντας για λίγο από τους τεχνικούς και ξέφρενους ρυθμούς των πόλεων.
  Οι επισκέπτες μπορούν να εξυπηρετηθούν με ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και παραδοσιακές ταβέρνες.
  Στην περιοχή του Δήμου μας γίνονται πολλές θρησκευτικές πανηγύρεις με παραδοσιακές ορχήστρες στις γιορτές της Αγίας Μαρίνας 17/7, της Αγίας Παρασκευής 27/7, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος 6/8, της Κοίμησης της Θεοτόκου 15/8. Επίσης γίνονται πολύ καλές αποκριάτικες και Καρναβαλικές εκδηλώσεις καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου Γυναικών. Κάτι ξεχωριστό είναι για την περιοχή το Πασχαλιάτικο ψήσιμο του αρνιού σε γειτονιές με 15-20 αρνιά σε κάθε λάκο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Τιθορέας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ