gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΑΡΝΑΙΑ Πόλη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".


Αξιοθέατα (4)

Οικίες

Tο Αρχοντικό της Αρναίας (Γιατράδικο)

Πρόκειται για ένα μεγάλο διώροφο κτίσμα των αρχών του 19ου αιώνα ή ίσως του β' μισού του 18ου. Είναι μοναδικό στο είδος του σε όλη την Χαλκιδική. Η κάτοψή του έχει σχήμα Π, τα ανοίγματα στο ισόγειο είναι ελάχιστα και οι ξυλοκατασκευές του ανωγείου είναι δουλεμένες με πολύ καλαισθησία. Πιθανώς πρόκειται για ένα έργο μαστόρων που ήρθαν από την Ηπειρο. Σήμερα στεγάζει το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας.

Κτίρια

Το Παλιό Σχολείο

Κτίσθηκε το 1872 δίπλα στην κεντρική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, από συνδρομές των «εν Κωνστινουπόλει, Αθήναις και Σέρραις Συλλόγων των τε φιλομούσων συνδρομητών και των κατοίκων Λιαρίγκοβης συνδραμόντων», όπως αναφέρει ο Νικόλαος Βουλγαρελίδης, Ηπειρώτης δάσκαλος της Λιαρίγκοβης το 1878.Το κτίσμα βρίσκεται στην πλατεία χοροστάσι της Αρναίας. Είναι το παλιότερο σχολείο που σώζεται σήμερα στην Χαλκιδική. Η λιθοδομή του παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστική των μετοχιών του Αγίου Ορους. Τα ανοίγματα της φέρουν μαρμάρινο πλαίσιο και σιδεριές. Σήμερα το κτίριο (ανακατασκευασμένο) στεγάζει το Δημαρχείο. Το κτίσμα βρίσκεται στην πλατεία χοροστάσι της Αρναίας.

Οικία Μήτσιου 2 Αστέρια

Τηλέφωνο: +30 23720 22744
Φαξ: +30 23720 22877

Ομορφες τοποθεσίες

Το άλσος της Αγίας Παρασκευής

Το άλσος της Αγίας Παρασκευής. Βρίσκεται 500 μ. βόρεια από την κεντρική πλατεία της Αρναίας και είναι ένας χώρος αναψυχής βαθύσκιος και δροσερός. Στο μέσον του χώρου αυτού δεσπόζει το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που εορτάζεται στις 26 Ιουλίου και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην Αρναία τον μήνα αυτό, μπορούν να χαρούν το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και να παρακολουθήσουν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές αλλά και να γευθούν την παραδοσιακή σούπα (κουρμπάνι) που διανέμεται δωρεάν σε όλους. Η όλη οργάνωση του χώρου της Αγίας Παρασκευής είναι υποδειγματική και ιδανική για το παιχνίδι των παιδιών. Υπάρχουν δε αναψυκτήρια, εστιατόρια και χώροι διασκέδασης για όλες τις ηλικίες.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ