gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΑΣΣΟΣ Χωριό ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ".


Αξιοθέατα (2)

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Κάστρο Ασου

  Η κατασκευή του Κάστρου της Ασσου δρομολογήθηκε το 1585, όταν πρεσβεία από την Κεφαλλονιά ζήτησε από τις βενετικές αρχές τη δημιουργία ενός δεύτερου κάστρου, για την καλύτερη προστασία του νησιού.
  Η περιοχή επιλέχθηκε, γιατί η χερσόνησος της Ασσου είναι ιδιαίτερα απόκρημνη και έτσι απρόσβλητη από θαλάσσιες επιδρομές. Η Ασσος έγινε πρωτεύουσα του βόρειου τμήματος του νησιού το 1593, οπότε και άρχισε η ανέγερση του Κάστρου, το οποίο αποτελεί τυπικό δείγμα της οχυρωματικής τέχνης της Αναγέννησης.
  Στόχος ήταν να εγκατασταθεί μόνιμος πληθυσμός εκεί, σχέδιο που απέτυχε λόγω της απομακρυσμένης θέσης του. Περίπου έναν αιώνα αργότερα, το 1684, η Λευκάδα ξαναπέρασε στην κατοχή των Βενετών και το κάστρο έχασε τη στρατηγική του σημασία.
  Το Κάστρο λειτουργούσε ως το 1953 ως αγροτικές φυλακές. Σήμερα διασώζονται ερείπια των τειχών μήκους 2 χιλιομέτρων, η κατοικία του Ενετού Προβλεπτή, στρατώνες και η εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αρχίσει έργα συντήρησης και ανάδειξης του Κάστρου που στέκει επί αιώνες ψηλά πάνω από το Ιόνιο, έχοντας απαράμιλλη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το Φρούριο της Ασσου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ