gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πόλη ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ".


Αξιοθέατα (3)

Λίμνες

Λιμνοθάλασσα Κούταβου

  Αυτό είναι το όνομα της λιμνοθάλασσας του Αργοστολίου. Τοπίο μαγευτικό που φιλοξένησε τα παλαιά χρόνια την πρωτεύουσα πόλη του νησιού. Για χρόνια ήταν η μάστιγα της περιοχής, τόπος ελώδης, γεμάτος κουνούπια, αδιάβατος, που γινόταν συχνά αιτία ασθενειών. Κατά καιρούς διάφοροι - ιδιώτες και φορείς - συνέβαλαν στην αποξήρανση, στη δενδροφύτευση, στον καθαρισμό του, με κορύφωση τα έργα που γίνονται σήμερα και που μεταβάλλουν τον Κούταβο σε περιαστικό οικολογικό πάρκο. Στα έργα αυτά σημαντική θέση κατέχει η διαφύλαξη και αποκατάσταση του Νεώτερου Μνημείου της Κεφαλλονιάς, της Γέφυρας De Bosset. Στο οικοσύστημα του Κουτάβου φιλοξενούνται μερικά από τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας του κεφαλληνιακού χώρου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αργοστολίου


Πλατείες & κήποι

Πλατεία Καμπάνας

Η πλέον ιστορική πλατεία του Αργοστολιού. Είναι άρρηκτα δεμένη με τους αγώνες των Αργοστολιωτών για απελευθέρωση καθ΄όσον η πλατεία αυτή ήταν για χρόνια το κέντρο της πόλης. Οι ονομασίες που πήρε κατά καιρούς είχαν σχέση με την ιστορία του Αργοστολιού : Πλατεία Ελευθερίας, Πιατσέτα, Πλατεία Καμπάνας. Αξιο λόγου είναι και το μεγάλο αρτεσιανό το οποίο βρισκόταν στη μέση της πλατείας.

Γέφυρες

Γέφυρα Κούταβου

  Η γέφυρα αυτή ενώνει τις δύο όχθες της λιμνοθάλασσας συνδέοντας το Αργοστόλι με το Δράπανο. Έργο του Ελβετού μηχανικού του αγγλικού στρατού De Bosset, χτίστηκε το 1812. Αρχικά ήταν ξύλινη αλλά σύντομα αντικαταστάθηκε με νέα που χτίστηκε πάνω σε λίθινες καμάρες. Τριάντα χρόνια αργότερα η γέφυρα έγινε πέτρινη.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ