gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ Επαρχία ΤΡΙΚΑΛΑ" .


Αξιοθέατα (4)

Γέφυρες

ΠΕΥΚΗ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Αξιοθέατα δεν υπάρχουν, πλην μιας θολωτής πέτρινης γέφυρας στη θέση Μοκόση, η οποία εξυπηρετούσε την επικοινωνία της Ηπείρου με τη Θεσσαλία και γενικά με την κεντρική Ελλάδα κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μεταγενέστερα.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
  Στην περιοχή Τσούκα, όπου και ο ομώνυμος λόφος, υπήρχε παλαιότερα το Μοναστήρι της Παναγίας, αλλά και ένα ισχυρότατο Φρούριο, το οποίο υπήρξε σε ολόκληρη την περιοχή παρατηρητήριο του προύχοντα (ηγεμόνα). Υπάρχει μια παράδοση για την εικόνα της Παναγίας που μετακινήθηκε από την Τσούκα στο Μοναστήρι Λιμπάχοβο (Κουτσούφλιανη - Παναγία).
  Κατά την ίδρυση του Ναού της Παναγίας στην Τσούκα, ανακαλύφθηκαν αρχαίοι αμφορείς και ο χώρος χαρακτηρίστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ως Ιστορικός και Αρχαιολογικός χώρος. Έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν αγωγοί υδρεύσεως του φρουρίου από την τοποθεσία Δραγάτι κ.λπ.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Δήμου Μαλακασίου


ΜΑΛΑΚΑΣΙ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
  Το χωριό έχει 6 εκκλησίες οι οποίες είναι:
•Την καθεδρική του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και είναι η μεγαλύτερη απ' όλες, με ύψος 17 μέτρα.
•Την Αγία Τριάδα
•Την Κοίμηση της Θεοτόκου
•Του Προφήτη Ηλία
•Των Αγίων Αποστόλων
•Του Προδρόμου, η οποία στις 29 Αυγούστου συγκεντρώνει κόσμο απ' όλα τα γύρω χωριά, όπου έρχονται για να τιμήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου.
•Το χωριό εξυπηρετείται από υδραγωγείο και έχει 4-5 φυσικές βρύσες
•Οργανωμένες τοποθεσίες για πικ-νικ
•Παραδοσιακοί νερόμυλοι στην ευρύτερη περιοχή του χωριού

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Δήμου Μαλακασίου


ΠΑΝΑΓΙΑ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε στο δημοτικό διαμέρισμα της Παναγίας είνα τα παρακάτω: Ο Βυζαντινός Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου, διατηρητέο μνημείο, ότι απέμεινε από την Ιερά Μονή Λιμποχόβου (ΙΑ΄ αιώνας). Η μονότοξη πέτρινη γέφυρα Λιμποχόβου (κατασκευής του 1800 μ.Χ) Το Λαογραφικό Μουσείο στην Παναγία. Τα εξωκλήσια του Σωτήρος, της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Γεωργίου. Το πανέμορφο δάσος της Κουτσούφλιανης με τους πολλούς δασικούς δρόμους, τις κρουσταλλένιες βρύσες και τις θαυμάσιες τοποθεσίες της Σαλατούρας, της Παρλιάντζας και του Πάρτσι. Η κεντρική Πλατεία της Παναγίας με την περίφημη ψησταριά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Δήμου Μαλακασίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ