gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΥΘΝΟΣ Νησί ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Αξιοθέατα (2)

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Κάστρο της Ωριάς

ΛΟΥΤΡΑ (Οικισμός) ΚΥΘΝΟΣ
  Το Κάστρο της Ωριάς ήταν η πρωτεύουσα του νησιού στα Βυζαντινά χρόνια και επί Λατινοκρατίας. Ωστόσο, οι έρευνες των τελευταίων ετών πιστοποίησαν ότι η θέση ήταν ήδη κατοικημένη από τον 10ο αιώνα π.Χ. και ίσως ακόμα παλαιότερα. Σύμφωνα με την παράδοση το κάστρο χρησίμευε κάποτε ως ορμητήριο πειρατών: μια αλυσίδα που έφτανε ως την Κέα έκλεινε το πέρασμα στα πλοία που έπλεαν στα στενά ανάμεσα στα δυο νησιά. Σώζονται η πύλη, τα τείχη, καθώς και πλήθος από σπίτια, θολοσκεπείς, και υπόγειες δεξαμενές και εκκλησίες.
  Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Συλλόγου Τουριστικών Επαγγελμάτων Κύθνου.

Σπήλαια

Σπήλαιο Καταφύκι

ΔΡΥΟΠΙΔΑ (Χωριό) ΚΥΘΝΟΣ
  Το σπήλαιο Καταφύκι κοντά στο χωριό Δρυοπίδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναξιοποίητα σπήλαια της Ελλάδας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους κατοίκους της Κύθνου ως καταφύγιο στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το Πάσχα οι ντόπιοι γιορτάζουν με κατάνυξη την Ανάσταση στο σπήλαιο.
   Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κύθνου & του Συλλόγου Τουριστικών Επαγγελμάτων Κύθνου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ