gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΜΕΙΡΟΣ Δήμος ΡΟΔΟΣ" .


Αξιοθέατα (3)

Βιότοποι

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Βυζαντινό κάστρο

ΑΠΟΛΛΩΝΑ (Χωριό) ΡΟΔΟΣ

Κτίρια

Ξενοδοχειακό Συγκρότημα " Ελαφος και Ελαφίνα "

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (Οικισμός) ΡΟΔΟΣ
Tο ξενοδοχειακό συγκρότημα "'Ελαφος και Ελαφίνα" βρίσκεται στο όρος Προφήτης Ηλίας. Βρίσκεται δίπλα από το βυζαντινό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Το "Έλαφος" είναι ένα τριόροφο κτήριο με υπόγειο και το "Ελαφίνα" ένα διόροφο κτήριο με υπόγειο Eίναι κτισμένα από τους Ιταλούς με μικτό σύστημα της λιθοδομής και του σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, με έντονα κεκλιμένες ξύλινες στέγες, καλυμμένες με ειδικά κυματοειδή φύλα, ξύλινα κουφώματα και ξύλινες βεράντες.
Tο 1929 κτίσθηκε από τους Ιταλούς το ξενοδοχείο της Ελάφου (Albergo del Cervo). Το 1930 γίνεται ισόγεια προσθήκη (εστιατόριο) με μεγάλη βεράντα από πάνω, κατασκευάζεται ένα γήπεδο τέννις, και μία πίστα χορού. Αργότερα γίνεται και προσθήκη ορόφου καταργώντας την βεράντα. Το 1932 κατασκευάζεται δίπλα νέα πτέρυγα που ονομάζεται "Ελαφίνα". 'Ετσι το ξενοδοχειακό συγκρότημα γίνεται γνωστό σαν "'Ελαφος και Ελαφίνα", ονομασία που οφείλει σε ένα είδος ελαφιού που ζει στα δάση αυτά. Σήμερα το συγκρότημα είναι εγκαταλελειμμένο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ