gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΙΘΟΡΕΑ Δήμος ΦΘΙΩΤΙΔΑ" .


Αξιοθέατα (3)

Θρησκευτικά μνημεία

Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρως

ΜΟΔΙ (Χωριό) ΤΙΘΟΡΕΑ
Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρως, βρίσκεται στο Μόδι και κατασκευάστηκε το 1571. Πρόκειται για καθολικό ερειπωμένης Μονής. Ο ναός είναι συμπτυγμένος εγγεγραμμένος με τρούλο και νάρθηκα. Το εσωτερικό του ναού δίνει την αίσθηση ενιαίου χώρου με έντονη την παρουσία του τρούλου. Ο τρούλος είναι δωδεκάπλευρος. Πάνω από την κεντρική κόγχη του ιερού υπάρχει κτητορική επιγραφή, ενώ μια δεύτερη υπάρχει στο νότιο τοίχο του νάρθηκα (ΦΕΚ892/ΤΒ/25.05.99).

Κτίρια

Παλιό Δημοτικό Σχολείο

Το Παλιό Δημοτικό Σχολείο, βρίσκεται Μόδι και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα μονοτάξιου σχολικού κτιρίου των αρχών του αιώνα, το οποίο ακολουθεί συγκεκριμένη και ενιαία για όλη την Ελλάδα τυπολογία, όπως διαμορφώνεται από το νομομηχανικό Δημ. Καλλία και θεσμοθετείται με το νόμο ΒΤΜΘ του 1895. Παράλληλα, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα βρίσκεται σε εγκατάλειψη (ΦΕΚ632/β/18.07.95).

Παλιοί νερόμυλοι

ΤΙΘΟΡΕΑ (Κωμόπολη) ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ο Παλαιός Νερόμυλος, βρίσκεται στην Τιθορέα και αποτελεί σημαντικό δείγμα προβιομηχανικής τεχνολογικής εγκατάστασης, απαραίτητο για τη μελέτη της εξέλιξης της ιστορίας της Αρχιτεκτονικής. Επίσης, αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Σήμερα βρίσκεται σε ημιερειπωμένη κατάσταση (ΦΕΚ 127/Ρ/18.02.98).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ