gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 22 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Νομός ΕΛΛΑΔΑ" .


Αξιοθέατα (22)

Γέφυρες

ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ (Χωριό) ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Το γεφύρι της Αμπελακιώτισσας στον Κάκαβο συνέδεε την Αμπελακιώτισσα με την Ανω Χώρα. Σχηματίζει μεγάλη τοξωτή καμάρα που στηρίζεται σε δύο αντικρυστές καμπυλωτές βάσεις. Είναι κτισμένο με πέτρα της περιοχής από Ηπειρώτες μαστόρους.

ΕΥΗΝΟΣ (Ποταμός) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Στα στενά της Κλεπάς υπάρχει ξεχασμένο ένα σπουδαίο πέτρινο γεφύρι μήκους 10 μ., πλάτους 2 μ. και ύψους από την κοίτη του Εύηνου περί τα 20 μέτρα. Το γεφύρι επισκέφθηκε το 1890 και το περιέγραψε ο λογοτέχνης Ανδρέας Καρκαβίτσας.

Δάση

Το βελανιδόδασος Μανίνα

ΜΑΝΙΝΑ ΒΛΙΖΙΑΝΩΝ (Οικισμός) ΑΣΤΑΚΟΣ
  Εξίσου μεγαλοπρεπές και επιβλητικό με το δάσος του Φράξου είναι το βελανιδόδασος Μανίνα, μοναδικό στα Βαλκάνια, που καλύπτει μια έκταση 140.000 στρεμμάτων και βρίσκεται στα όρια των δήμων Στράτου, Αστακού, Οινιάδων και Φυτείων. Σ’ αυτό συναντά ο επισκέπτης τις μεγάλες σπηλιές, που σύμφωνα με το μύθο ζούσαν οι Κύκλωπες. Εκεί έβοσκε τα κοπάδια του Οδυσσέα ο Εύμαιος. Ο δε βελανιδόκαρπος της Μανίνας αποτελούσε τον κύριο βιοπορισμό των Ακαρνάνων μαζί με την κτηνοτροφία.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας (2003) .

Το δάσος του Φράξου

ΦΡΑΞΟΣ (Οικισμός) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  Το δάσος του Φράξου κοντά στο Λεσίνι, που καλύπτει μια έκταση 600 στρεμμάτων έχει χαρακτηριστεί “μνημείο της φύσης”. Ο τύπος αυτός της βλάστησης ονομάζεται υγροπαραποτάμιο δάσος, που δημιουργήθηκε στα παλαιότερα χρόνια από την αυξημένη ροή και τις πλημμύρες που προκάλεσε ο Αχελώος. Στις παραμεσόγειες χώρες ελάχιστα είναι σήμερα τα υγρά παραποτάμια δάση που έχουν απομείνει, πράγμα που καθιστά το δάσος του Φράξου ένα βιότοπο από τους τελευταίους του είδους και από τους πλέον σημαντικούς.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας (2003) .

Διάφορα

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (Πόλη) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  Αξιοθέατα μεταξύ άλλων είναι η Πύλη της Εξόδου, ο Κήπος των Ηρώων, το άγαλμα του Βύρωνα και τα μουσεία.
  Ιδιαίτερο χαρακτήρα του προσδίδει η λιμνοθάλασσα με τις ψαροκαλύβες, τις λεγόμενες Πελάδες, που έχουν χτιστεί μέσα στα νερά και στερεώνονται σε ξύλινους πασσάλους.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Ρολόι της Πόλης - "Ο Σεραφείμ" (1914)

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (Πόλη) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Προσφορά του Μητροπολίτη "Ναυπακτίας και Ευρυτανίας" Σεραφείμ Δαμοβοϊτη.

Θρησκευτικά μνημεία

Ναός Κοίμησης Θεοτόκου - Παναξιώτισσα

ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗ (Χωριό) ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
   Η Παναξιώτισσα αποτελεί καθολικό βυζαντινού μοναστηριού. Ο Α. Ορλάνδος το χρονολογεί στο τέλος του 10ου αιώνα και με βάση μορφολογικά στοιχεία του ναού (τριμερής νάρθηκας, επιμελημένη τοιχοποιϊα, διάκοσμος τρούλου, αναλογίες παραθύρου της κεντρικής αψίδας) ενισχύεται η χρονολόγησή του στην τελευταία εικοσιπενταετία του 10ου αιώνα. Σε πρόσφατη έρευνα στον περιβάλλοντα χώρο του ναού καταγράφηκαν 13 γλυπτά μέλη που χρονολογικά ανάγονται στην Παλαιοχριστιανική περίοδο και υποδεικνύουν ύπαρξη παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.
   Η Παναξιώτισσα ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο και ειδικότερα στους λεγόμενους "ελλαδικούς μεταβατικούς". Η λιθοδομή του αποτελείται από πελεκημένους ασβεστόλιθους με παρεμβολή πλίνθων. Ο τρούλος του, ψηλός και ραδινός, έχει περίτεχνη κεραμοπλαστική διακόσμηση. Εσωτερικά σώζονται περιορισμένα ίχνη τοιχογραφιών. Έχει τρεις εισόδους στο νάρθηκα και λιγοστά παράθυρα.
   Το 1983 διενεργήθηκαν σταυρωτές τομές στην υποθεμελίωση του βυζαντινού ναού, όπου αποκαλύφθηκε το αρχικό κατώφλι της βόρειας πόρτας, η θεμελίωσή του και πολυάριθμες ταφές. Την ίδια χρονιά έγινε ενίσχυση της υποθεμελίωσης και πλακόστρωση του εξωτερικού. Επίσης έχουν γίνει: αντικατάσταση στέγης, αρμολόγημα τοιχοποιίας, ολοκλήρωση αναστηλωτικών εργασιών (1990).
   Η Παναξιώτισσα σήμερα αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής Ναυπακτίας.

Παλαιοχριστιανική Βασιλική

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (Πόλη) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  Στην οδό Φαρμάκη, τα ερείπια Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής μεγάλων διαστάσεων και πολυτελούς κατασκευής.
  Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρχαιολόγων, πρόκειται για το μητροπολιτικό ναό της Παναγίας της Ναυπακτιώτισσας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ναυπάκτου.

Φετιχέ Τζαμί

Ανάγεται στην εποχή της πρώτης κατάληψης της Ναυπάκτου από τους Τούρκους και προορίζεται για τη στέγαση του Βυζαντινού Μουσείου.

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Το Κάστρο του Γρίβα

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (Χωριό) ΑΚΤΙΟ - ΒΟΝΙΤΣΑ
  Το Κάστρο του Γρίβα που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα πριν τη γέφυρα της Λευκάδας στο σημείο όπου ο δρόμος Βόνιτσας-Λευκάδας τέμνεται με το δρόμο προς Πλαγιά. Στη θέση αυτή τα χρόνια της Τουρκοκρατίας υπήρχε
Μουσουλμανικό μοναστήρι γι’ αυτό και η θέση ονομάζεται «Τεκές».
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κεκροπίας.

Μεσαιωνικό κάστρο

ΑΕΤΟΣ (Χωριό) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Κάστρο Ναυπάκτου

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (Πόλη) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  Το Κάστρο της Ναυπάκτου καταλαμβάνει τη θέση της αρχαίας ακρόπολης. Το 553 μ.Χ. η Ναύπακτος καταστράφηκε από σεισμό. Από τον 8ο μ.Χ. αιώνα έγινε πρωτεύουσα του Ε' θέματος. Ως το 1204 βρισκόταν υπό την βυζαντινή κυριαρχία. Το 1204 παραχωρήθηκε στους Ενετούς. Το 1210 ο Μιχαήλ Αγγελος Κομνηνός την περιέλαβε στις κτήσεις του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Το 1294 περιήλθε στο Φίλιππο Ανδηγαυό και το 1360 καταλήφθηκε από τον Αλβανό ηγεμόνα Γκίνο Μπούα Σπάτα. Από το 1407 έως το 1499 διήρκησε η Α' Ενετοκρατία, ενώ ως το 1687 ήταν υπό Τουρκική κυριαρχία. Από το 1687 έως το 1699 ήταν η περίοδος της Β' Ενετοκρατίας για να ακολουθήσει η Τουρκική κατάκτηση ως το 1829.
  Οι οχυρώσεις της Ναυπάκτου παρουσιάζουν διαδοχικές κατασκευαστικές φάσεις από την αρχαιότητα ως την Τουρκοκρατία. Δύο βραχίονες που ακολουθούν την κλίση του εδάφους, κατεβαίνουν από την κορυφή του λόφου, ο ένας ανατολικά και ο άλλος δυτικά, και κοντά στη θάλασσα κάμπτονται και κλείνουν την είσοδο του λιμανιού. Τέσσερα εγκάρσια τείχη ενώνουν τους δύο αυτούς βραχίονες και σχηματίζουν πέντε διαζώματα. Η οχύρωση ενισχύεται με πύργους κυκλικούς και τετράγωνους.
  Ο χώρος δεν έχει ανασκαφεί συστηματικά. Ανασκαφικές τομές που πραγματοποιήθηκαν το 1980-1981 βόρεια του ναού Προφήτη Ηλία αποκάλυψαν λείψανα βυζαντινού λουτρού και βυζαντινού ναού.
  Η 8η Ε.Β.Α. πραγματοποιεί κάθε χρόνο εργασίες καθαρισμού και στερεωτικές, συρραφές ρωγμών, ενίσχυση τοιχοποιίας, υποθεμελιώσεις σε τμήματα του τείχους που παρουσιάζουν ετοιμορροπίες. Σήμερα το μνημείο είναι τουριστικό αξιοθέατο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Το Κάστρο της Ναυπάκτου

  Το Κάστρο της Ναυπάκτου καταλαμβάνει τη θέση της αρχαίας ακρόπολης. Το 553 μ.Χ. η Ναύπακτος καταστράφηκε από σεισμό. Από τον 8ο μ.Χ. αιώνα έγινε πρωτεύουσα του Ε' θέματος. Ως το 1204 βρισκόταν υπό την βυζαντινή κυριαρχία. Το 1204 παραχωρήθηκε στους Ενετούς. Το 1210 ο Μιχαήλ Αγγελος Κομνηνός την περιέλαβε στις κτήσεις του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Το 1294 περιήλθε στο Φίλιππο Ανδηγαυό και το 1360 καταλήφθηκε από τον Αλβανό ηγεμόνα Γκίνο Μπούα Σπάτα. Από το 1407 έως το 1499 διήρκησε η Α' Ενετοκρατία ενώ ως το 1687 ήταν υπό Τουρκική κυριαρχία. Από το 1687 έως το 1699 ήταν η περίοδος της Β' Ενετοκρατίας για να ακολουθήσει η Τουρκική κατάκτηση ως το 1829.
  Οι οχυρώσεις της Ναυπάκτου παρουσιάζουν διαδοχικές κατασκευαστικές φάσεις από την αρχαιότητα ως την Τουρκοκρατία. Δύο βραχίονες που ακολουθούν την κλίση του εδάφους, κατεβαίνουν από την κορυφή του λόφου, ο ένας ανατολικά και ο άλλος δυτικά και κοντά στη θάλασσα κάμπτονται και κλείνουν την είσοδο του λιμανιού. Τέσσερα εγκάρσια τείχη ενώνουν τους δύο αυτούς βραχίονες και σχηματίζουν πέντε διαζώματα. Η οχύρωση ενισχύεται με πύργους κυκλικούς και τετράγωνους.
  Ο χώρος δεν έχει ανασκαφεί συστηματικά. Ανασκαφικές τομές που πραγματοποιήθηκαν το 1980 - 1981 βόρεια του ναού Προφήτη Ηλία αποκάλυψαν λείψανα βυζαντινού λουτρού και βυζαντινού ναού.
  Η 8η Ε.Β.Α. πραγματοποιεί κάθε χρόνο εργασίες καθαρισμού και στερεωτικές, συρραφές ρωγμών, ενίσχυση τοιχοποιίας, υποθεμελιώσεις σε τμήματα του τείχους που παρουσιάζουν ετοιμορροπίες.
  Σήμερα το μνημείο είναι τουριστικό αξιοθέατο.

Σημαντικό αξιοθέατο επίσης είναι και το Ωρολόγιο-Κωδωνοστάσιο:
   Πρόκειται για κτίσμα τετραγωνικής μορφής, κτισμένο από πέτρα πελεκητή και απολήγει σε κορνίζα επίσης πέτρινη. Στις δύο πλευρές του βρίσκονται ανηρτημένες οι δύο στρογγυλές πλάκες του ρολογιού. Επάνω εδράζονται τέσσερις πεσσοί από οπτοπλινθοδομή, οι οποίοι συνδέονται με ημικυκλικές αφίσες.
   ΄Εχει κατασκευασθεί επάνω στο Βυζαντινό κάστρο της Ναυπάκτου, στις αρχές του αιώνα μας. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση και αποτελεί αξιόλογο δείγμα ειδικής κατηγορίας αρχιτεκτονικών έργων. Εργασίες αναστήλωσης στο ρολόι της Ναυπάκτου έγιναν το 1991.

Το Ενετικό Κάστρο της Πλαγιάς

ΠΛΑΓΙΑ (Χωριό) ΑΚΤΙΟ - ΒΟΝΙΤΣΑ
  Το Ενετικό Κάστρο της Πλαγιάς με την ονομασία «Αγιος Γεώργιος», που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα. Έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το 1998 και είναι κτισμένο σ’ ένα λόφο εκεί που είναι η σημερινή Πλαγιά, που δεν απέχει παρά κάποια μέτρα από την Λευκάδα. Στον ίδιο λόφο ο Dorpfeld τοποθετεί την κλασσική Νήρικο, ενώ ο καθηγητής Φαράκλας τοποθετεί στη θέση αυτή το «Σόλλιον».
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κεκροπίας.

Λίμνες

Λίμνη Kρεμαστών

ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ (Λίμνη) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Kοντά στη συμβολή του ποταμού Aχελώου με τους παραπόταμους του Aγραφιώτη και Mέγδοβα, σχηματίστηκε το 1965, η τεχνητή λίμνη Kρεμαστών, εντός της οποίας καταποντίστηκαν χωριά, τόσο του νομού Eυρυτανίας όσο και του νομού Aιτωλοακαρνανίας. Aποτελεί δε, το μεγαλύτερο γαιόφραγμα της Eυρώπης. H χωρητικότητα της είναι 4.700.000.000 κυβικά μέτρα, δηλαδή 11 φορές μεγαλύτερη από την λίμνη του Mαραθώνα. Η σπουδαιότητα της λίμνης σχετίζεται, εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης της γύρω περιοχής, και με την αύξηση της βιοποικιλότητας του τόπου και την χρήση της από τα μεταναστευτικά πουλιά σαν ενδιάμεσος σταθμός.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Καρπενησίου


Οικίες

Το Αρχοντικό του Ράγκου (περ. τέλη 17ου αι.)

ΠΑΛΑΙΡΟΣ (Κωμόπολη) ΑΚΤΙΟ - ΒΟΝΙΤΣΑ

Αρχοντικό του Γρίβα

ΠΕΡΑΤΙΑ (Χωριό) ΑΚΤΙΟ - ΒΟΝΙΤΣΑ

Πύργοι

Πύργος Μπότσαρη

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (Πόλη) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  Ο πύργος Μπότσαρη, αρχοντικό επιμελώς ανακαινισμένο, με τμήματα που έχουν κτισθεί στην εποχή της Ενετοκρατίας, σήμερα στεγάζει έκθεση αντιγράφων πινάκων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ναυπάκτου.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σελίδες επίσημες

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (Νομός) ΕΛΛΑΔΑ
  Το Μεσολόγγι αποτελεί την "Ιερή Πόλη" της Ελλάδος και είναι κυρίως γνωστό από την ηρωική Έξοδο των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" τον Απρίλιο του 1826.
  Αξιοθέατα μεταξύ άλλων είναι η Πύλη της Εξόδου, ο Κήπος των Ηρώων, το άγαλμα του Βύρωνα και τα μουσεία του. Ιδιαίτερο χαρακτήρα τού προσδίδει η λιμνοθάλασσα με τις ψαροκαλύβες, τις λεγόμενες Πελάδες, που έχουν χτιστεί μέσα στα νερά και στερεώνονται σε ξύλινους πασσάλους. Έξω από την πόλη βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών σε πανέμορφη τοποθεσία και λίγο μακρύτερα η αρχαία Πλευρώνα και η αρχαία Καλυδώνα.
  Σε απόσταση 15 χλμ. από το Μεσολόγγι βρίσκεται το μικρό πυκνοκατοικημένο νησάκι του Αιτωλικού που συνδέεται με την ξηρά με μια γέφυρα 300 μέτρων και είναι ένα γραφικό χωριό με πολύχρονη ναυτική παράδοση. Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη, το Αγρίνιο, είναι μια σύγχρονη πολιτεία με καλή τουριστική υποδομή και παραγωγικό κέντρο με κύριο προϊόν τον καπνό. Αξίζει να περπατήσετε στο Δασύλλιο για να απολαύσετε τη θέα στον κάμπο και να επισκεφτείτε την αρχαία πόλη Βουκάτιο. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μια εκδρομή στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος και στον αρχαίο Θέρμο που ήταν μεγάλο κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας, με μια παράλληλη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιάδων και του αρχαίου Στράτου. Κοντά στο Αγρίνιο βρίσκεται το φράγμα του Αχελώου με τη μεγάλη γέφυρα μήκους 1.600 μ., η οποία ενώνει την Αιτωλία με την Ακαρνανία.
  Το διαμάντι όμως της περιοχής είναι ο Αμβρακικός κόλπος και η Βόνιτσα, μια όμορφη παραλιακή κωμόπολη στην είσοδό του, αποτελεί ιδανικό μέρος για τις διακοπές σας. Στο Μενίδι, ένα ακόμα παραλιακό χωριό του Αμβρακικού θα συναντήσετε αρκετή τουριστική κίνηση.
  Η Ναύπακτος είναι μια πανέμορφη γραφική πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά, έχει ένα καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο και διαθέτει ωραίο λιμάνι με 2 γραφικούς πύργους στην είσοδό του. Ιδιαίτερη σημασία γα την Αιτωλοακαρνανία έχει το Αντίρριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, καθώς την συνδέει μέσω φεριμπότ με την Αχαΐα. Σήμερα σώζονται σημαντικά τμήματα από το Μεσαιωνικό κάστρο του.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Σπήλαια

Σπήλαιο Δρακότρυπα

ΑΝΑΒΡΥΤΗ (Χωριό) ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
  Το σπήλαιο "Δρακότρυπα" βρίσκεται στην περιοχή της Κοινότητας Αναβρυτής και ανακαλύφθηκε το 1969. Συγκεκριμένα οι γεωγραφικές διευθύνσεις και αποστάσεις σε ευθεία γραμμή που καθορίζουν την θέση του σε σχέση με τα γύρω χωριά είναι: α) 1.300 μέτρα ΒΑ της Αναβρυτής, β) 2.200 μέτρα βόρεια του Καταφυγίου, γ) 1.700 μέτρα ΝΔ της Ασπριάς και δ) 3.500 μέτρα νότια της Κεντρικής.
  Η είσοδος του σπηλαίου βρίσκεται κοντά στη θέση 'Αγλαντίνια', μόλις 5-6 μέτρα από το 'Ανδραβιτσιώτικο' ρέμα που είναι παραπόταμος του Μόρνου και σε υψόμετρο 475 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Το γεωγραφικό στίγμα της εισόδου του υπολογίστηκε σε 380 32' 15'' βόρειο πλάτος και 210 54' 49'' ανατολικό μήκος.
  Το σπήλαιο ανήκει στην Κοινότητα Αναβρυτής που ανήκει το σπήλαιο, συνδέεται με δρόμο μήκους 25 χιλιομέτρων με την Ναύπακτο μέσω Ανθοφύτου - Γάβρου - Καταφυγίου. Από την Αναβρυτή κατόπιν αρχίζει άλλος δρόμος περίπου 6 χιλιόμετρα που οδηγεί ακριβώς στην είσοδο του σπηλαίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας


Φαράγγια & Χαράδρες

Φαράγγι Aχελώου

ΑΧΕΛΩΟΣ (Ποταμός) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Mεταξύ Pαπτόπουλου και Bρουβιανών, στην Ευρυτανία, βρίσκεται το φαράγγι του Aχελώου με την γέφυρα της Tέμπλας, που κτίστηκε το 1904.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ