gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΞΟΡΥΧΤΙ Χωριό ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ξορυχτίου

Το χωριό βρίσκεται σ' ένα πράσινο πλάτωμα, από εδώ αρχίζει το φαράγγι Τσουνάγκα, το βαθύτερο του Πηλίου. Το άγριο τοπίο προκαλεί δέος, στον επισκέπτη. Ο δρόμος φιδοσέρνεται και απλώνεται σαν πέτρινο φρύδι μέχρι το Ξουρίχτι, που είναι το ένα από τα χωριά - εισόδους, στον Δήμο Μουρεσίου.
  Ο Λημνιώνας - η παραλία του Ξουριχτίου - είναι μια πανέμορφη φυσική και ήρεμη παραλία, που έχει δεν έχει δεχτεί ακόμα τις οργανωμένες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Εδώ ο επισκέπτης, θα γευτεί σ' όλο τους το μεγαλείο, την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης και της θάλασσας.
  Ο φιλότεχνος επισκέπτης του χωριού θα πρέπει να επισκεφτεί το γραφικό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτίσμα πιθανότατα του 17ου αιώνα - που βέβαια ανακαινίστηκε κάμποσες φορές στο μεταξύ, με ενδιαφέρουσες μεταβυζαντινές αγιογραφίες και αρκετά αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
  Ο φυσιολάτρης πεζοπόρος, αξίζει να διασχίσει το παλιό, πέτρινο, τοξωτό γεφύρι, που ενώνει το Ξουρίχτι με την Τσαγκαράδα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ