gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΝΕΑΠΟΛΗ Κωμόπολη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (2)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Νεάπολης Βοιών

  Στο νοτιοανατολικό άκρο του Λακωνικού κόλπου, σε απόσταση 115 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη, πάνω από τον Κάβο Μαλιά, στο βάθος ενός πανέμορφου μεγάλου όρμου, που προστατεύεται από την Ελαφόνησο, απλώνεται η Νεάπολη, στους πρόποδες των καταπράσινων απολήξεων του Πάρνωνα στη χερσόνησο της Επιδαύρου Λιμηράς, με τη θάλασσα να κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή της καις την πλούσια τουριστική της προσφορά.
  Οι σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις συνδυάζονται με την ατμόσφαιρα της θαλασσινής παράδοσης, συνθέτοντας το περιβάλλον της μικρής πολιτείας, που προσφέρει στον επισκέπτη της όλες τις χαρές των διακοπών: απολαυστικό μπάνιο στην οργανωμένη παραλία της, ενώ στον παραλιακό δρόμο γαστριμαργικές απολαύσεις σε πολλές γωνιές, όπου στο καλό φαγητό τον πρώτο λόγο έχουν τα φρέσκα ψάρια και τα χταποδάκια. Και ένα γύρο περίπατος στους γραφικούς οικισμούς, στις καταπράσινες πλαγιές ή στις νότιες και ανατολικές ακτές, από τη μια και από την άλλη πλευρά του ακρωτηρίου Μαλέας.
  Στο φιλόξενο λιμάνι της πιάνει το πλοίο της γραμμής, που συνδέει τη Νεάπολη με τα κοντινά Κύθηρα, και τα ιπτάμενα δελφίνια, που ακολουθούν τους πολυσύχναστους θαλάσσιους δρόμους του Αργοσαρωνικού και του Μυρτώου, ενώ τοπικά φέριμποτ εκτελούν δρομολόγια προς την Ελαφόνησο.
  Καταφύγιο και εξυπηρέτηση βρίσκουν και τα σκάφη αναψυχής. Αλλωστε, εδώ υπήρχε σπουδαίο λιμάνι από τα παλιά χρόνια.
  Η σημερινή πόλη άρχισε να χτίζεται μετά το 1837. Η σύγχρονη μορφή της διατηρεί όλα τα χρώματα της θάλασσας. Η μεγάλη παραλία της προσφέρεται για περίπατο και ρεμβασμό. Και η γραφικότητά της εντυπώνεται με την επίσκεψη στο μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας, στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και τους Αγίου Νεκταρίου και στα πολλά ξωκλήσια.
  Τις χαρές της θάλασσας μπορεί, όμως, να τις απολαύσει κανείς παντού στον όρμο. Στην παραλία του Νεραντζιώνα βορειοδυτικά από την πόλη, ή στις ακρογιαλιές νότια, ως το λιμανάκι του Παλαιοκάστρου. Αλλά μπορεί να απολαύσει και τη θέα προς το μαγευτικό θαλάσσιο περιβάλλον, αν ανέβει ως το Παραδείσι, μικρό οικισμό με άφθονους παραδοσιακούς υδρόμυλους, μέσα στο πράσινο και τα τρεχούμενα νερά. Εκεί βρίσκεται και το αξιόλογο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας. Κι ύστερα, με αφετηρία τη Νεάπολη, μπορεί κανείς να ακολουθήσει τις όμορφες διαδρομές, που θα τον φέρουν στα αξιοθέατα της περιοχής από το βορινό άκρο του Βοιατικού όρμου, στο πέρασμα για την Ελαφόνησο, ως τη νοτιοανατολική άκρη της Πελοποννήσου, στον Κάβο Μαλιά.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βοιών (2001).

Επιχειρήσεις

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Βοιών

Τηλέφωνο: +30 27340 24051
Φαξ: +30 27340 23600

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ