gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΠΕΝΤΕ ΒΡΥΣΕΣ Χωριό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Εξαλόφου

Τηλέφωνο: +30 23940 56306
  Στις άκρες του Βερτίσκου, με κατεύθυνση από το Λαγκαδά προς την Όσσα, βρίσκονται οι οικισμοί Πέντε Βρύσες και Πολυδένδρι, του Δημοτικού Διαμερίσματος Εξαλόφου. Οι κάτοικοι είναι, κυρίως, πρόσφυγες από τον Πόντο και σε μικρό ποσοστό Βλάχοι και Σαρακατσάνοι. Τα χωριά είναι νεόδμητα και σχηματίζονται από σύγχρονες κατοικίες, πολύ περιποιημένες, οι οποίες διαρθρώνονται βάσει ενός πολύ καλού ρυμοτομικού σχεδίου. Και οι κόκκινες κεραμιδένιες στέγες τους εξακολουθούν να εκφράζουν την αντίθεση τους με το πράσινο που τις περιβάλλει.
  Πριν ακόμα φτάσουμε στις Πέντε Βρύσες, στο οπτικό μας πεδίο εμφανίζεται η ψηλή επιβλητική εκκλησία του χωριού που σηματοδοτεί το χωριό. Στις Πέντε Βρύσες έχουν ανακαλυφθεί οικισμοί της Νεότερης Νεολιθικής Εποχής, της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού και των Ιστορικών Χρόνων. Κοντά στον οικισμό, σε μια πολύ ωραία τοποθεσία, βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, νεότερης εποχής, το οποίο λειτουργεί με 5 καλόγερους και μπορεί κανείς να το επισκεφτεί καθημερινά.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ