gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΘΕΡΜΗ Χωριό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Θέρμης

Τηλέφωνο: +30 2310 478200, 483400
Φαξ: +30 2310 483414

  Η Θέρμη έχει εξελιχθεί σε ένα διοικητικό, πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο της ανατολικής περιφέρειας και έναν πόλο έλξης για αναψυχή για όλη την Μείζονα Περιοχή Θεσσαλονίκης. Πλέον χαρακτηριστική είναι η ενίσχυση του νέου ρόλου του τριτογενή τομέα με νέου τύπου υπηρεσίες με διεθνοποιημένο χαρακτήρα.
  Στην περιοχή βρίσκονται το Εθνικό Κέντρο Αγροτικής 'Eρευνας (ΕΘΙΑΓΕ-ΚΓΕΜΘ), Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ, Σχολή Καλών Τεχνών), το Τεχνολογικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιο "Μακεδονία", καθώς και ένας σημαντικός αριθμός ιδιωτικών σχολείων.
  Σημαντική είναι η εγκατάσταση του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης, με πρόβλεψη 300.000 επισκεπτών ετησίως, όπως και η κατασκευή του Μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου της Θέρμης χωρητικότητας 17.000 θέσεων.
  Επίσης, εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης της περιοχής παρατηρείται σταδιακά αυξανόμενη εγκατάσταση τραπεζικών υποκαταστημάτων ιδιωτικών επενδύσεων, όπως το πρώτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ, τμημάτων δημόσιων οργανισμών, όπως ο ΕΦΕΤ κ.ά.
  Στόχος του Δήμου είναι να αποτελέσει κέντρο οικιστικής ανάπτυξης και κάλυψης τριτογενών δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου, με παράλληλη ένταξη και των τριών τομέων παραγωγής.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ