gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΔΡΟΣΕΡΟ Χωριό ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Δροσερού

Τηλέφωνο: +30 23810 96167
  Το Δροσερό είναι χτισμένο σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρου από το Γυψοχώρι, στις παρυφές του όρους Πάϊκου. Ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 558 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 1991. Ακολουθώντας την αριστερή είσοδο του χωριού, συναντούμε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δροσερού, του δυναμικότερου συνεταιρισμού του Δήμου.
  Σε απόσταση εκατό μέτρων, μέσα σε ένα μεγάλο οικόπεδο απαντάται το διώροφο δημοτικό κτίριο, όπου στεγάζεται το Νηπιαγωγείο. Στο πρόσφατο παρελθόν, ο πρώτος όροφος του κτιρίου λειτουργούσε ως ξενώνας. Το Νηπιαγωγείο διαθέτει μια αίθουσα και αρκετά καλό σχολικό εξοπλισμό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες των έξι παιδιών του χωριού και της νηπιαγωγού που τα φροντίζει.
  Συνεχίζοντας το δρόμο, αριστερά βρίσκεται η Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στο κέντρο του χωριού είναι συγκεντρωμένα τα καφενεία και οι εγκαταστάσεις όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών. Στο διώροφο κτίριο της κοινότητας στεγάζεται το Κτηνιατρείο και το Ιατρείο. Στον ίδιο αύλιο χώρο βρίσκονται το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και το κτίριο όπου στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσερού "Φίλιππος". Απέναντι, είναι το κτίριο όπου στεγαζόταν ο Αστυνομικός Σταθμός. Στην δεξιά είσοδο του χωριού και σε απόσταση 200 μέτρων βρίσκεται το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας "Μέγας Αλέξανδρος". Στο Δροσερό περιλαμβάνεται και μια στενή λωρίδα δασικής έκτασης 9.000 στρεμμάτων, στους πρόποδες του βουνού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ