gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Χωριό ΖΑΚΥΝΘΟΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (5)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγαλά

ΑΓΑΛΑΣ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 42396, 32234,34294
  Ο Αγαλάς είναι ένα ορεινό χωριό που έχει διατηρήσει αρκετά από τα παραδοσιακά του στοιχεία όπως το λαϊκό θέατρο, τις ομιλίες και τις καλλιέργειες των αμπελιών.
  Το δάσος που περιβάλει τον οικισμό έχει πολλά περιπατητικά μονοπάτια που ικανοποιούν τους φυσιολάτρες. Απολαυστική διαδρομή αποτελεί για τους περιπετειώδεις ένα μονοπάτι που από το βουνό οδηγεί σε θαλάσσια νερά.
  Από τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί ο επισκέπτης τα σημαντικότερα είναι τα ιστορικά ενετικά πηγάδια, το σπήλαιο του Δαμιανού και το λαϊκό μουσείο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Καλαμακίου

ΚΑΛΑΜΑΚΙ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 42573
  Το Καλαμάκι αποτελεί τουριστικό θέρετρο με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η αραιή δόμηση της περιοχής, της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε σχέση με αλλά πυκνοκατοικημένα θέρετρα.
  Η παραλία του Καλαμακίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και προστατεύεται από τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου. Αποτελεί και την μοναδική παραλία του δήμου που εναπομένουν αμμοθινικά οικοσυστήματα που στηρίζουν σημαντική πανίδα και χλωρίδα, με ένα χαρακτηριστικό σπάνιο είδος το κρινάκι της θάλασσας, Pancratium maritimum.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κερίου

ΚΕΡΙ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 43701, 43324
  Όμορφο χωριό το Κερί. Γνωστή από το θρύλο που τη συνοδεύει η εκκλησία του, η Παναγία του Κεριού. Λέγεται ότι κάποτε η Παναγία έκρυψε μέσα σε πυκνή ομίχλη την Ζάκυνθο για να τη σώσει από τις επιδρομές των πειρατών.
  Αξίζει να πάει ο επισκέπτης στο φάρο του ακρωτηρίου για να δει τις δυο Μυζήθρες: δυο μεγάλους βράχους που υψώνονται πάνω από τα νερά. Από το 2007, κοντά στον φάρο Κερίου, βρίσκεται η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου, όπου την ίδια χρονολογία εντάχθηκε στο ρεκόρ Guinness.
  O οικισμός του Κερίου είναι παραδοσιακός με πλούσιο πολιτισμό, λαϊκό θέατρο και ομιλίες (είδος μεσαιωνικού θεάτρου).
  Από το λιμανάκι της λίμνης Κερίου ξεκινούν βάρκες που οδηγούν τους επισκέπτες στις σπηλιές Κερίου και στο Μαραθονήσι όπου ωοτοκεί η θαλάσσια χελώνα.
  Βατά περιπατητικά μονοπάτια είναι διαθέσιμα για τους λάτρεις της πεζοπορίας δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν το τοπίο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Λιθακιάς

ΛΙΘΑΚΙΑ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 51270
  Το δημοτικό διαμέρισμα της Λιθακιάς εκτείνεται από τα παράλια του Δήμου μέχρι τα ορεινά, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα. Η γεωργική γη αποτελείται από ελιές, εκ των οποίων κάποιες έχουν χαρακτηριστεί αιωνόβιες. Διαθέτει ξενοδοχειακά καταλύματα, οργανωμένα camping, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης για τους επισκέπτες.
  Από τον Αγ. Σώστη αναχωρούν σκάφη προς το Μαραθονήσι και τις σπηλιές του Κεριού.
  Στο χωριό της Λιθακιάς λειτουργεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο αρχοντικό του Μεσσαλά και πίστα αυτοκινητικών αγώνων η οποία έχει διαμορφωθεί σε ένα παλιό λατομείο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μουζακίου

ΜΟΥΖΑΚΙ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 51248
  Το δημοτικό διαμέρισμα του Μουζακίου εκτείνεται από τα παράλια του Δήμου συνεχίζοντας προς τον κάμπο και καταλήγοντας στα ορεινά. Τουριστική περιοχή με καταλύματα φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, διατηρώντας όμως και το χωριό για τις μόνιμες κατοικίες του τοπικού πληθυσμού.
  Αξιοσημείωτο κτίσμα συνιστά η εκκλησία της Παναγίας στον ορεινό όγκο του οικισμού, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ