gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΛΕΥΚΑΔΑ Πόλη ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (3)

Νομαρχίες

Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας

Τηλέφωνο: +30 26453 60790
Φαξ: +30 26453 60795

Δημαρχεία

Δήμος Λευκάδας

Τηλέφωνο: +30 26453 60500
Φαξ: +30 26453 60511

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκάδας

  Η πόλη της Λευκάδας που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων και έχει μεγάλες στιγμές, με την Σαπφώ και το Φάωνα, με τον Απόλλωνα και την Αρτεμη, με τον Τρωικό πόλεμο, τον Οδυσσέα και την ομηρική Ιθάκη, με την ανατολή και τη δύση. Με το πεπρωμένο της.
  Η πόλη που ζει από το Μεσαίωνα και σήμερα είναι μια καταδεκτική σύγχρονη πόλη. Η πόλη που περιβάλλεται από δαντελένιες ακρογιαλιές και πεντακάθαρη θάλασσα, που διαθέτει μουσεία, σημαντικές εκκλησίες, ενδιαφέρουσα αγορά, ξενοδοχεία, πολλά πολιτιστικά σωματεία και μια αξιόλογη πολιτιστική κίνηση και ζωή. Η πόλη που ανέδειξε σημαντικές πνευματικές προσωπικότητες όπως ο Αρ. Βαλαωρίτης, ο Αγ. Σικελιανός, ο Λευκάδιος Χερν, ο Ν. Σβορώνος κ.ά. Η πόλη που προσφέρει φρέσκο και άφθονο ψάρι με τις παραδοσιακές ταβέρνες, τις Επτανησιώτικες καντάδες καθώς και το φιλόξενο πνεύμα και τη ζεστασιά των ανθρώπων. Η πόλη με τη νυχτερινή ζωή. Την γεμάτη κίνηση, πόθους και όνειρα. Η πόλη που μπαινοβγαίνει ο επισκέπτης απρόσκοπτα όλο το 24ωρο λόγω της γέφυρας συνεχούς ροής. Η πόλη που ως αφετηρία μπορεί να επισκεφτεί κανείς την ορεινή Λευκάδα και να ταξιδέψει μέχρι το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά και το Θιάκι, λόγω της πυκνής και τακτικής συγκοινωνίας και ενός καλού οδικού δικτύου.
  Η πόλη τέλος είναι γεμάτη αξιοθέατα. Το Μεσαιωνικό Φρούριο, η Γύρα, οι Μύλοι, η πλαζ του Αγίου Ιωάννου, ο γιορταστικός Αύγουστος με τις γιορτές Λόγου και Τέχνης και το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ που προσφέρουν μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ