gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑ Κωμόπολη ΦΘΙΩΤΙΔΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (2)

Δημαρχεία

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας

Τηλέφωνο: +3022343 50300
Φαξ: +3022340 49872

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Τιθορέας

  Στην έξοδο του νομού Φθιώτιδας προς Βοιωτία συναντάει ο επισκέπτης την Κάτω Τιθορέα. Ήταν και εξακολουθεί να είναι και σήμερα το οικονομικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό συγκοινωνιακό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τιθορέας έχει διαδραματίσει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της, που απέχει από την Αθήνα περίπου μιάμιση ώρα.
  Η Τιθορέα, με όποιο όνομα κι αν εμφανίστηκε στην ιστορική της διαδρομή, είτε σαν "Καλύβια", είτε σαν "Κηφισσοχώρι", είναι μια πόλη με πανάρχαια Ιστορία, που πάντα βρισκόταν πάνω στους ιστορικούς δρόμους της αρχαιότητας. Σύγχρονη πόλη σήμερα, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναντήσει αξιόλογα και μεγάλα πάρκα όπως αυτό του Αγ. Δημητρίου, στην κεντρική πλατεία, κατάφυτη από σκιερά δέντρα, του Σιδηροδρομικού Σταθμού, να επισκεφτεί το παλαιό πέτρινο γεφύρι της Μαγούλας, να θαυμάσει από κοντά το παραδοσιακό εργαστήρι ειδών Λαϊκής Τέχνης, τον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους με το θαυμάσιο περιβάλλοντα χώρο, το αλσύλλιο της Αγ. Παρασκευής και να απολαύσει τη φιλοξενία των κατοίκων της στις παραδοσιακές ταβέρνες. Στην Κάτω Τιθορέα ο επισκέπτης από την πρώτη στιγμή γνωρίζει τη φιλοξενία και αισθάνεται τη σιγουριά που του προσφέρει ο Παρνασσός. Αποτελεί τη συντομότερη πρόσβαση στον Παρνασσό από την Αθήνα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ