gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΟΣ Χωριό ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (2)

Δημαρχεία

Δήμος Ιητών

ΙΟΣ (Χωριό) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Τηλέφωνο: +30 22863 60400
Φαξ: +30 22863 60424

Επιχειρήσεις

Τουριστική Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιου

Τηλέφωνο: +30 22860 91936, 91505
Φαξ: +30 22860 91228
Η Τουριστική Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιου (Τ.Α.Δ.ΕΠ.Ι.) ιδρύθηκε το 1991 από την τότε Κοινότητα Ιου, ως Τ.Α.Κ.Ε. (Τουριστική Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση) ενώ μετονομάστηκε με τη σημερινή της επωνυμία το 1996.
Κύριοι σκοποί της είναι:
- η κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της ου, διαμέσου της δρομολόγησης αστικών λεωφορείων και της συμμετοχής της στο ΚΤΕΛ Ιου,
- η κάλυψη κοινωνικών αναγκών του νησιού, η εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η προβολή του νησιού,
- η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η λειτουργία του Θεάτρου "Οδυσσέας Ελύτης".
Μελλοντικά πρόκειται να αναλάβει τη λειτουργία του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης "Γιάννης Γαϊτης - Γαβριέλλα Σιμωσί", της Δημοτικής Μαρίνας, του Ελαιοτριβείου και του Κέντρου Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων.
Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο το Δήμαρχο Ιητών, ένα (1) Μέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα τρία (3) από τους πολίτες της Ιου, που διαθέτουν επαρκή γνώση των αντικειμένων της. Τα Μέλη ορίζονται με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η θητεία τους είναι τετραετής.
Η Επιχείρηση διαθέτει τρία (3) λεωφορεία για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του νησιού και ένα (1) ακίνητο, το οποίο ενοικιάζει σε ιδιώτη για χρήση ως τουριστικό γραφείο. Η Επιχείρηση απασχολεί τρεις (3) υπαλλήλους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (δύο υπάλληλοι γραφείου και ένας οδηγός λεωφορείου). Επίσης, κάθε χρόνο και για την περίοδο 1/6 - 30/9, η Τ.Α.Δ.ΕΠ.Ι. απασχολεί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πέντε (5) οδηγούς λεωφορείων και έξι (6) εισπράκτορες λεωφορείων.
Η Τ.Α.Δ.ΕΠ.Ι. από το 1997 μέχρι σήμερα, διοργανώνει κάθε χρόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "ΟΜΗΡΕΙΑ", με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο "Οδυσσέας Ε- λύτης" και εκθέσεις Τέχνης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Η Επιχείρηση είναι υγιής στον οικονομικό τομέα παρουσιάζοντας, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Παρουσιάζει δε, ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 235.000 Euro.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ