gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ Κωμόπολη ΘΑΣΟΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λιμεναρίων

ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ (Κωμόπολη) ΘΑΣΟΣ
Τηλέφωνο: +30 25930 53023
  Λιμενάρια, η μικρή πολιτεία στο νότιο τμήμα της Θάσου. Πρόκειται για ένα μεγάλο χωριό που αναπτύχθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα.
  Το λιμάνι των Λιμεναρίων άρχισε να αποκτά εμπορική σημασία από το 1903, όταν άρχισαν να φορτώνονται εκεί ορυκτά που εκμεταλλευόταν μια μεγάλη ξένη εταιρία. Η έδρα της εταιρίας είναι ένα μεγάλο κτίριο, γνωστό σαν “Παλατάκι” που σήμερα ανακαινίζεται πάνω από το γραφικό λιμανάκι των ψαράδων.
  Η ανάπτυξη όμως του χωριού οφείλεται κυρίως στον τουρισμό. Τους θερινούς μήνες τα Λιμενάρια γεμίζουν και οι παραλίες σφύζουν από κόσμο.
  Μέσα στα Λιμενάρια στεγάζεται το μικρό μουσείο που φιλοξενεί μερικά αρχαία και προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Έξω από τα Λιμενάρια βρίσκεται το μικρό χωριό Καλύβια Λιμεναρίων. Στο σημείο αυτό υπήρχε ένας αρχαίος οικισμός, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ύπαρξη μερικών ανάγλυφων που βρίσκονται εντοιχισμένα στην εκκλησία του χωριού.
(κείμενο: Νανά Ηλιάδου)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης .

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ