gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 12 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΚΑΡΙΑ Νησί ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (12)

Δημαρχεία

Δήμος Ικαρίας

ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (Κωμόπολη) ΙΚΑΡΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22753 50400
Φαξ: +30 22753 50424

Δήμος Ραχών

ΡΑΧΕΣ (Χωριό) ΙΚΑΡΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22753 50500
Φαξ: +30 22753 (22750) 41217

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Κηρύκου

ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (Κωμόπολη) ΙΚΑΡΙΑ
  Πρωτεύουσα του νησιού, αποτελεί τη νότια θαλάσσια πύλη της Ικαρίας και συγκεντρώνει το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών του νησιού. Στην πρωτεύουσα αλλά και στα διπλανά χωριά θα βρείτε για τη διαμονή σας ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Αρεθούσης

ΑΡΕΘΟΥΣΑ (Χωριό) ΕΥΔΗΛΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22750 61473
  Η Αρέθουσα είναι ορεινό γραφικό χωριό με μεγάλη πλατεία και με κόσμημα την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, χτισμένη με σχιστόλιθο. Εδώ βρίσκει κανείς καλό και φτηνό κατσικίσιο κρέας και τοπικά εδέσματα. Είναι κόμβος για τα μονοπάτια του βουνού και προσφέρεται για πεζοπορικές διαδρομές. Υπάρχει δάσος με κουμαριές.
  Απέναντι από την Αρέθουσα στα δυτικά είναι τα γραφικά χωριουδάκια του Δρούτσουλα και του Φοίνικα, από όπου κατεβαίνουν δρόμοι στην όμορφη παραλία στο Κυπαρίσσι για ευχάριστο κολύμπι.
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ευδήλου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Δάφνης

ΔΑΦΝΗ (Χωριό) ΕΥΔΗΛΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22750 31077
  The village named Daphni was once called Sverdia. The church honoured in the name of Aghioi Anargyroi was found here in 1856, when the icon of the Saints - Kosmas and Damianos - was revealed in a crypt dug in the earth. These Saints are still believed to be miracle-makers. According to a tradition the abundant water of the region is a result of a miracle of Aghios Athanassios, who founded the first Monastery at Athos. Once the Saint was passing from the area, and he felt thirsty, he stuck the earth with his stick and water sprung out.
This text (extract) is cited May 2003 from the Lemnos Provincial Government tourist pamphlet (1997).

Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβοστάμου

ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ (Χωριό) ΕΥΔΗΛΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22750 61344
  Μεγάλο γραφικό χωριό ανατολικά του Ευδήλου, που εκτείνεται από το γιαλό σε όλη την πλαγιά του Πράμνου. Με γεωργική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή, το Καραβόσταμο όπου έδεναν παλιά καράβια και καΐκια, προσφέρει το καλοκαίρι στα κέντρα του Γιαλού του ψάρι, μεζέδες, κρασί και τσίπουρο. Το λιμανάκι του, οι βάρκες, η παραλία με τους λουόμενους και τα παιδιά που παίζουν αμέριμνα, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του χωριού.
  Έξω από το χωριό προς την κατεύθυνση του Αγίου Κυρήκου υπάρχει αμαξωτός χωματόδρομος που κατεβαίνει στην όμορφη παραλία του Αρη Ποταμού, ενώ από τα δεξιά ανεβαίνει το Επάνω Χωριό (του Γέροντος).
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ευδήλου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγγανίτου

ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ (Χωριό) ΙΚΑΡΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22750 32120
  Παραθαλάσσιο ψαροχώρι, στη νότια πλευρά του Δήμου, με γραφικά σπίτια και αυλές, κάτω από το γραφικό γρανιτόβραχο του Αθέρα. Εδώ τελειώνουν οι δρόμοι που έρχονται από τον Εύδηλο και τον Αγιο Κύρηκο. Εξαιρετικά καθαρή θάλασσα η παραλία “Σεϋχέλλες”, με πρόσβαση μόνο από μονοπάτι, είναι μοναδική, με λευκό μεγάλο βότσαλο και γαλανά νερά.
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ευδήλου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ραχών

ΡΑΧΕΣ (Χωριό) ΙΚΑΡΙΑ
  Χριστός Ραχών, με τα όρια του δήμου να καλύπτουν το δυτικό τμήμα της Ικαρίας. Εδώ ο χρόνος προσαρμόστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων. Τα μαγαζιά και τα καφενεία ανοίγουν αργά το βράδυ και κλείνουν νωρίς το πρωί δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ζήσουν σε αλλιώτικους ρυθμούς.
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ