gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ Χωριό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Νέου Ρυσίου

ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ (Χωριό) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23920 71373
Φαξ: +30 23920 71212
  Η Αρετσού ή Ρύσιον βρισκόταν στην παράλια θέση της Βιθυνίας, στον Αστακηνό Κόλπο, ακριβώς εκεί που κάνει στροφή από την Κωνσταντινούπολη για τη Νικομήδεια. Ηταν ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση και φροντισμένος από τους φίλεργους κατοίκους.
  Οι Αρετσιανοί ήρθαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή κι εγκαταστάθηκαν κυρίως στην Καλαμαρία, οι αλιείς και οι γεωργοί στο Πουρνάρ Τσιφλίκ, την πεδιάδα απέναντι από το σημερινό αεροδρόμιο "Μακεδονία" στο Νέο Ρύσιο. Σήμερα, ο οικισμός παρουσιάζει όψη εκλεκτού προαστίου της πόλης με διόροφα σπίτια.
  Ο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κεντρική ενορία, πανηγυρίζει στις 5 και 6 Αυγούστου ενώ κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνεται η Γιορτή Σταφυλιού και την 1η Φεβρουαρίου γιορτάζεται ο προστάτης των αμπελουργών Αγιος Τρύφωνας. Το Ν. Ρύσιο διαθέτει πολιτιστικό κέντρο με πολλαπλά τμήματα και δραστηριότητες.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ