gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΡΜΑ Χωριό ΠΕΛΛΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ορμης

ΟΡΜΑ (Χωριό) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 94125
  Η Όρμα αποτελούσε συνοικισμό της κοινότητας Μεγαπλάτανου μέχρι το 1929. Το 1929 αναγνωρίστηκε σε κοινότητα. Με την απογραφή του 1991 παρουσιάζει πληθυσμό 712 κατοίκων.
  Η ιστορία της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που προστατεύει σήμερα το χωριό χρονολογείται από το 1865. Οι κάτοικοι της Όρμας δεν βιάζονται να έρθει η εξέλιξη. Ζουν σε παλαιά ή καινούργια σπίτια με την ίδια άνεση, πίνουν το ίδιο παγωμένο - γάργαρο νερό απ' τις πηγές και ξεκουράζονται κάτω από την ίδια σκιά των αιωνόβιων πλατανιών της πλατείας του χωριού τους. Πρόσωπα ρυτιδιασμένα αλλά χαμογελαστά, μάγουλα βουνίσια, ροδοκόκκινα.
  Στην Όρμα καλλιεργούν, κουκάρι, φασόλια (παπούδα), ροδάκινα και κεράσια από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Σήμερα στο χωριό λειτουργούν παραδοσιακοί ξενώνες και ξενοδοχεία για τους επισκέπτες των λουτρών. Στην Όρμα ακόμη και σήμερα η παράδοση παραμένει ζωντανή, όχι μόνο μέσα από τις πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις που διοργανώνονται αλλά και από την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Θα δούμε γυναίκες ντυμένες με τις παραδοσιακές στολές σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ