gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ Χωριό ΠΕΛΛΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Σαρακηνών

ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ (Χωριό) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 94065
Σαρακηνοί -Κορυφή
  Ορεινοί οικισμοί στα δυτικά του δήμου, ακουμπούν στις ανατολικές πλαγιές του Βόρρα, σε απόσταση μόλις 18 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο.
  Η πυκνή βλάστηση, τα χρώματα και αρώματα από τον ορεινό όγκο που περιβάλλει τα δύο χωριά, καθώς και τα μοναδικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγουν (κεράσια, μήλα, πατάτες) αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οικισμών και ανάσα ζωής για τους επισκέπτες. Τα κεράσια και τα μήλα των Σαρακηνών και της Κορυφής θεωρούνται ποιοτικά τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα.
  Οι Σαρακηνοί (υψόμετρο 570 μ.) βρίσκονται πάνω στο δρόμο που οδηγεί από την Αριδαία στο χιονοδρομικό κέντρο, μέσω Κερασιάς. Σήμερα έχουν 350 κάτοικους, που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ένα εργαστήριο χειροποίητων ειδών της κυρίας Κατερίνας, αποτυπώνει με τη βοήθεια της τέχνης, όλη την ομορφιά της παράδοσης του χωριού.
  Η Κορυφή (υψόμετρο 840 μ.) έχει σήμερα 126 κατοίκους. Μικρός οικισμός με το χαρακτηριστικό χρώμα των ορεινών οικισμών, θεωρείται σήμερα το "μπαλκόνι" της Αλμωπίας.
  Μικρός οικισμός, τόπος για απόδραση και ξεκούραση, πνιγμένος στα πράσινο, βρίσκεται σε χαρακτηριστική τοποθεσία κάτω από το χιονοδρομικό, με καταπληκτική θέα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ