gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 25 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΙΣΣΑΜΟΣ Επαρχία ΧΑΝΙΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (25)

Δημαρχεία

Δήμος Βουκολιών

ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28240 31230
Φαξ: +30 28240 32011

Δήμος Κισσάμου

ΚΙΣΣΑΜΟΣ (Πόλη) ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 28220 83326-8
Φαξ: +30 28220 83385

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κισσάμου

ΚΙΣΣΑΜΟΣ (Πόλη) ΧΑΝΙΑ
  Μικρή κωμόπολη κτισμένη στα ερείπια της πολύ σημαντικής αρχαίας πόλης Κισάμου, που άκμασε την ρωμαϊκή και παλαιοχριστιανική εποχή. Στη θέση Κρύα Βρύση σώζονται υπολείμματα ρωμαϊκού υδραγωγείου, καθώς και λαμπρά δείγματα ψηφιδωτών. Στη θέση Σέλι σώζεται η ακρόπολη της πόλης. Δείγματα υψηλής αισθητικής και τεχνικής του εργαστηρίου ψηφιδωτών Κισσάμου, παρουσιάζουν τα ψηφιδωτά δάπεδα δύο σπιτιών του 2ου και 3ου αι. μ.Χ. Σε αίθουσα του πρώην ενετοτουρκικού Διοικητηρίου στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο. Εκτός από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ήσυχη επαρχιακή πόλη, διαθέτει και έξοχες αμμουδιές (Μαύρος Μώλος). Στα παραλιακά ταβερνάκια και στα εστιατόρια βρίσκει κανείς ολόφρεσκο ψάρι και γνήσια κρητική κουζίνα. Για όσους ενδιαφέρονται για την παραδοσιακή τέχνη, φημισμένοι είναι οι ξυλογλύπτες της περιοχής για την προσεγμένη δουλειάς τους. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις γνωστές σαν "Γραμπούσεια".
  Το Καστέλλι συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Γύθειο.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων & Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χανίων (2000).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ