gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαίες πηγές για το τοπωνύμιο: "ΛΑΔΩΝ Ποταμός ΑΡΚΑΔΙΑ".


Αρχαίες πηγές (3)

Παυσανίας

Τα ψάρια με φωνή πουλιού

Οι ντόπιοι λέγανε ότι στον Αροάνιο, παραπόταμο του Λάδωνα (άλλοι σε όλο το Λάδωνα) υπήρχαν ψάρια που έβγαζαν φωνή όμοια με του πουλιού τσίχλα (Παυσ. 8,21,2).

Ο Λάδων έχει το ωραιότερο νερό από όλους τους ποταμούς της Ελλάδος. Φημίζεται άλλωστε μεταξύ των ανθρώπων, λόγω της Δάφνης και των σχετιζομένων με αυτήν παραδόσεων. Κατά την ομορφιά βεβαίως δεν είναι δεύτερος από κανέναν άλλο ποταμό βαρβαρικό ή Ελληνικό.

Perseus Encyclopedia

Πηγές του Λάδωνα

Μια άποψη που άκουσε ο Παυσανίας σχετικά με τις πηγές του Λάδωνα και αποφεύγει να την επιβεβαιώσει ή να την απορρίψει είναι ότι τα νερά που λιμνάζουν στη Φενεατική χώρα και ύστερα πέφτουν στις καταβόθρες των βουνών βγαίνουν σε τοποθεσία πενήντα περίπου στάδια από τη Λυκουρία και σχηματίζουν εκεί τις πηγές του Λάδωνα (Παυσ. 8,20,1). Η άποψη αυτή μάλλον είναι σωστή και την υποστηρίζουν οι περίοικοι (Εκδ. Αθηνών, Παυσανίου Περιήγησις, τόμος 4, σελ. 252, σημ. 1). Ο Παυσανίας αναφέρει το Λάδωνα ως παραπόταμο του Αλφειού (Παυσ. 5,7,1).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ