gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαίες πηγές  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ Χωριό ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ" .


Αρχαίες πηγές (4)

Perseus Encyclopedia

Θυραίον

ΘΥΡΑΙΟΝ (Αρχαία πόλη) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Ο Παυσανίας δεν είδε παρά μόνο ερείπια της πόλης, σε απόσταση δεκαπέντε σταδίων από την Παρωρία (Παυσ. 8,35,7).

Τρικόλωνοι

ΤΡΙΚΟΛΩΝΟΙ (Αρχαία πόλη) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Πόλη της Αρκαδίας που αρχικά οι κάτοικοί της δέχτηκαν να εγκαταλείψουν για να συνοικίσουν τη Μεγαλόπολη, στη συνέχεια όμως το μετάνιωσαν και οδηγήθηκαν εκεί δια της βίας (Παυσ. 8,27,5). Την εποχή του Παυσανία οι Τρικόλωνοι δεν υπήρχαν ως πόλη (Παυσ. 8,35,5).

Υψούς

ΥΨΟΥΣ (Αρχαία πόλη) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Πόλη της Αρκαδίας χτισμένη πάνω στο ομώνυμο βουνό. Τον καιρό του Παυσανία δε σώζονταν παρά μόνο ερείπιά της (Παυσ. 8,35,7).

Παυσανίας

Τρικόλωνοι

ΤΡΙΚΟΛΩΝΟΙ (Αρχαία πόλη) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Οι Τρικόλωνοι ήταν άλλοτε πόλη. Διατηρείται μέχρι των ημερών μας ιερό του Ποσειδώνα πάνω σε λόφο και άγαλμα του τύπου του τετράγωνου ερμή. γύρω στο ιερό υπάρχει και άλσος δένδρων. Οικιστές των πόλεων αυτών ήταν τα παιδιά τον Λυκάονα τη Ζοιτία που απέχει από τους Τρικολώνους δεκαπέντε περίπου στάδια και δεν βρίσκεται πάνω στον ίδιο δρόμο, αλλ' αριστερά των Τρικολώνων λένε πως την ίδρυσε ο Ζοιτέας, ο γιος του Τρικόλωνον. Ο Παρωρεύς, ο μικρότερος από τους γιους τον Τρικόλωνον, έκτισε την Παρωρία σ' απόσταση δέκα σταδίων από τη Ζοιτία. Επί των ημερών μου ήταν έρημες και οι δύο πόλεις. στη Ζοιτία διατηρείται ένας ναός της Δήμητρας και ένας της Αρτεμης. Υπάρχουν και άλλων πόλεων ερείπια: του Θυραίου σ' απόσταση δεκαπέντε σταδίων από την Παρωρία και του Υψούντα, πάνω από την πεδιάδα, σε βουνό που λέγεται κι αυτό Υψούς.
Παυσανία;, Αρκαδικά VIII, 35, 6-7

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ