gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους για το τοπωνύμιο: "ΛΕΤΡΙΝΟΙ Αρχαία πόλη ΠΥΡΓΟΣ".


Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους (1)

Αρχαίοι ναοί

Ναός Αλφειαίας Αρτεμης

Σύμφωνα με την παράδοση ο Αλφειός είχε ερωτευτεί την Αρτεμη αλλά επειδή εκείνη δε δεχόταν να τον παντρευτεί αποφάσισε να μεταχειριστεί βία εναντίον της. Πήγε λοιπόν μ’ αυτό το σκοπό στους Λετρίνους σε μια γιορτή της θεάς στην οποία παρευρίσκονταν και νύμφες. Η Αρτεμη, όμως, έχοντας υποψιαστεί το σχέδιο του Αλφειού άλειψε το πρόσωπό της με πυλό και έβαλε και τις νύμφες που παρευρίσκονταν να κάνουν το ίδιο, ούτως ώστε ο Αλφειός να μην τη γνωρίσει, όπως και έγινε. Από τον έρωτα του Αλφειού γι’ αυτήν η Αρτεμη πήρε το προσωνύμιο Αλφειαία. Με τον καιρό όμως το προσωνύμιο αυτό άλλαξε σε Ελαφιαία, γιατί οι Λετριναίοι συνήθισαν να τιμούν τη θεά όπως τιμούσαν οι Ηλείοι τη δική τους Αρτεμη Ελαφιαία, από το όνομα της τροφού της (Παυσ. 6,22,9-10).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ