gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Οικονομία  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ Δήμος ΑΡΓΟΛΙΔΑ" .


Οικονομία (2)

Βιοτεχνία

ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ (Δήμος) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  66 μικρές και μεγάλες βιομηχανικές- βιοτεχνικές μονάδες και επιχειρήσεις κάθε είδους λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Κουτσοποδίου. Εξαιρετικής σημασίας είναι η συμβολή τους στην οικονομική πρόοδο του τόπου, , την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, της αστυφιλίας κτλ. Ανάμεσα τους, μεγάλες μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων συσκευαστήρια, αποπρασινιστήρια και σύγχρονα ψυγεία για τα εσπεριδοειδή, αξιόλογες μονάδες αντλητικών συγκροτημάτων, πρότυπα ελαιουργεία, βιοτεχνίες τυποποίησης λαδιού, σύγχρονα οινοποιεία, άριστα εξοπλισμένα ξυλουργεία, τυροκομεία κ.ά Ο νέος Δήμος Κουτσοποδίου μπορεί να χαρακτηριστεί ένας δήμος οικονομικά εύρωστος, με σαφή αναπτυξιακή τροχιά. Θέλει και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δήμο με έντονη οικονομική ανάπτυξη και υψηλή ποιότητα ζωής.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Κουτσοποδίου


Γεωργία

  Κύρια εισοδηματική πηγή των κατοίκων του Δήμου είναι η ενασχόληση τους με τον αγροτικό τομέα. Η κτηνοτροφία, δυστυχώς, διαρκώς φθίνει. Ελάχιστα κοπάδια αιγοπροβάτων απέμειναν πλέον στα ημιορεινά διαμερίσματα του Δήμου. Εύφορη γη στα πεδινά, φιλόπονοι κάτοικοι, αύξηση της αρδευόμενης γης, εκμηχάνιση της γεωργίας είναι οι κύριοι παράγοντες που αύξησαν σημαντικά την παραγωγή και οδήγησαν σε σημείο ζηλευτό το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Στις καλλιέργειες τα εσπεριδοειδή, οι βερικοκιές, τα κηπευτικά στα πεδινά, οι ελιές και τα αμπέλια στην ημιορεινή ζώνη έχουν το προβάδισμα.
   Οργανωμένοι σε ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συνεταιρισμούς οι παραγωγοί, συνεργάζονται στην αντιμετώπιση των δυσχερειών -άρδευση, αντιπαγετική προστασία κ.ά.- αναπροσαρμόζουν καλλιέργειες - δημιουργήθηκε και λειτουργεί με επιτυχία η πρώτη ανθοκομική μονάδα στην περιοχή - εκσυγχρονίζονται, εργάζονται μεθοδικότερα, δεν καταθέτουν τα όπλα. Δειλά, δειλά έκανε την εμφάνισή της και η βιολογική γεωργία. Ασχολούνται ήδη 13 παραγωγοί στην περιοχή του Δήμου με βιοκαλλιέργειες, με πολλή επιτυχία.
   Η μορφολογία και η γεωγραφική θέση του Δήμου παρέχουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτουρισμού, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Έχει ήδη συνειδητοποιηθεί η ανάγκη στροφής και προς την κατεύθυνση αυτή και τα θετικά της αποτελέσματα, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, στην ανάπτυξη και προβολή του Δήμου και στη συγκράτηση του ανθρώπινου δυναμικού στις ρίζες του.
   Ο «αγροτικός παράδεισος» βέβαια τα τελευταία χρόνια απειλείται από τη δυσκολία διάθεσης των αγροτικών προιόντων, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τη συμπίεση των τιμών διάθεσης, τις δυσκολίες άρδευσης κ.ά. Απέναντι όμως στα προβλήματα αυτά ορθώνεται αποφασιστικά, καταλυτικά ο δυναμικός ανθρώπινος παράγοντας: Ανθρωποι του μόχθου, πεισματικά φίλεργοι οι κάτοικοι του Δήμου θέλουν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Κουτσοποδίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ