gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Χρήσιμες πληροφορίες για το τοπωνύμιο: "ΛΙΜΕΝΑΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Κωμόπολη ΗΡΑΚΛΕΙΟ".


Χρήσιμες πληροφορίες (4)

Λιμενική Αρχή

Λιμενικό Τμήμα Λιμένα Χερσονήσου

Τηλέφωνο: +30 28970 23111
Φαξ: +30 28970 29450

Αστυνομία

Αστυνομικός Σταθμός Χερσονήσου

Τηλέφωνο: +30 28970 22100, 22222

Πληροφορίες λιμένος

Αγκυροβόλιο Λιμένα Χερσονήσου

Θέση: 35*19'.3 25*23' 6 (28970) 23111 VHF Ch 12,19
Η πόλη του Λιμένα Χερσονήσου φαίνεται εύκολα από τη θάλασσα. Ένας μεγάλος αριθμός από ξενοδοχεία υπάρχει κατά μήκος της ακτής δυτικά του λιμανιού. Μια μικρή άσπρη εκκλησία βρίσκεται στο λόφο στη δυτική πλευρά του τείχους του λιμανιού.

Διευκολύνσεις: Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου το Λιμάνι της Χερσονήσου είναι συνεχώς ανοιχτό ενώ νερό, προμήθειες και καύσιμα βρίσκονται στην πόλη. Η Χερσόνησος διαθέτει γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακεία καθώς και τράπεζες, ταχυδρομεία και γραφεία του Ο.Τ.Ε.. Λίγες επισκευές μπορούν να γίνουν εκεί. Είναι αδύνατο να βρείτε δωμάτια ή ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Γενικά Σχόλια: Ο μόλος του λιμανιού δίνει δυνατότητα αγκυροβόλησης και παρέχει καλή προστασία από τους βόρειους και τους βορειοδυτικούς ανέμους. Το λιμάνι είναι ανοικτό στα ανατολικά. Υπάρχουν φώτα για το λιμάνι. Δε θα πρέπει να επιχειρηθεί νυχτερινή προσέγγιση ενώ προσοχή θα πρέπει να υπάρχει και τη μέρα, γιατί υπάρχουν αρκετοί βράχοι στο βυθό γύρω από το λιμάνι και κατά μήκος της ακτής.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ